БАХАТИ ТАКСИСТИ БЛОКИРАЛИ САОБРАЋАЈ

Да упркос покушајима надлежних, проблем бахатог паркирања таксиста у граду није у потпуности решен, показује и фотографија коју нам је послао један од читалаца портала „Смедеревске новине“, на којој се види да је због непрописног паркирања два такси возила на аутобуском стајалишту, саобраћај заустављен.
Фотографија је снимљена данас у Давидовићевој улици, код Гурмана, нешто пре 15 часова, у време саобраћајног шпица, и када је температура ваздуха, током овог тропског таласа, на највишим степенима. Због непрописног паркирања два такси возила, аутобус „Ласте“ није имао избора, него да се заустави ван прописаног стајалишта, у једној саобраћајној траци, и буквално на сред улице, прими путнике, због чега је саобраћај био у застоју десетак минута, док је иза њега чекала колона аутомобила.
Једно време гужва коју су правили таксисти на овој локацији била је неприхватљива за пешаке и озбиљно угрожавала безбедност саобраћаја, па је на ивице тротоара постављена заштитна ограда. Таксисти очигледно не одустају од навике да се овде паркирају, а проблемом непрописног понашања у саобраћају возача таксија требало би да се позабаве надлежне инспекцијске службе.

Ј.В.

 

Comments are closed.