НЕСРЕЋА КОД КАСАРНЕ: ЛЕКАРИ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ ДЕЧАКА

У тешкој саобраћајној несрећи која се око 11 часова догодила на Коларском путу, у непосредној близини касарне Војске Србије на Царини, на лицу места погинуо је Никола П. (62) из Смедерева, док је десетогодишњи дечак К.П. задобио тешке телесне повреде, због чега је пребачен на Ургентни центар у Београду, где се лекари боре за његов живот.
Према тврдњама очевидаца, до несреће је дошло када је аутомобил „Опел кадет“ кабриолет, крећући се из правца Колара, за чијим је воланом био настрадали мушкарац, почео претицање два возила преко пуне линије. Приликом претицања забио се у аутомобил који му је ишао у сусрет, у којем је био брачни пар, а затим, изгубивши контролу над возилом ударио у бетонски стуб. Од силине ударца испао је из возила и превртао се неколико пута. Преминуо је на лицу места. Дечак, је, наводе, остао у ауту. Иако се на низбрдици не виде трагови кочења, очигледно је да је у питању била велика брзина.
У смедеревском Основном јавном тужилаштву наводе да још увек не могу да прецизирају узрок саобраћајне несреће, јер је истрага у току.
-Имамо изјаве очевидаца, али ћемо све проверити и на снимцима камера којих има на овој деоници. Такође, треба да утврдимо да ли је настрадали мушкарац, који је управљао овим возилом, евентуално био под дејством алкохола или наркотика и коликом се брзином кретао на месту на којем није дозвољено претицање – каже за „Смедеревске“ тужилац Драгана Поповић. Како нам је раније потврђено у смедеревској болници, у овој саобраћајној несрећи повређена су три лица, међу којима је десетогодишњи дечак који је задобио тешке телесне повреде.
-Дечак има повреде главе и прелом бутне кости и он је због тежине повреда превезен у београдски Ургентни центар. Још два лица, која су била у другом аутомобилу, су лакше повређена – наводе у смедеревском здравственом центру.
Повређени дечак је, како сазнају „Смедеревске“ у веома тешком стању и лекари Ургентног центра се боре за његов живот.

 

J.В.

 

Comments are closed.