ТАСИЋЕВА И БОЈИЋ У КАМПУ ПЕРСПЕКТИВНИХ СТРЕЛАЦА

Наталија Тасић и Душан Бојић, кадети Стрељачке дружине „Смедерево“, постигли су одличне резуллтате у протеклој сезони ваздушним оружјем и заслужили позив за учешће у Кампу перспективних стрелаца, који се одржава од 3. до 10. августа у Караташу, саопштавају из овог спортског удружења.  Камп организује Стрељачки савез Србије, под патронатом Министарстава омладине и спорта Републике Србије.

-Будућност српског стрељаштва почетак августа увек дочекује са посебним узбуђењем. Традиционално, овај месец, они који су показали најбоље резултате ваздушним оружјем у протеклој сезони, окупе се у Караташу, некадашњем омладинском насељу где су боравиле радне акције, са једним циљем: да се баве стрељаштвом. Под будним оком стручног тима и руководиоца кампа, млади стрелци вредно раде, стичу нова знања и вештине, како би што спремнији ушли у наредну сезону – наводи се у саопштењу Стрељачке дружине „Смедерево“.

Додају да се камп у Караташу показао као прави расадник младих талената, који касније постају чланови репрезентативних селекција Србије.

-Наш клуб је до сада изнедрио управо неколико таквих, па се данас у јуниорској репрезентацији налазе Вељко Илић и Петар Адамовић, а пре њих и Ана Алентијев и други. Најновију генерацију смедеревских стрелаца данас предводе Наталија Тасић и Душан Бојић. Управо они крећу пут Караташа.

Наталија Тасић је имала одличну сезону иза себе. На Купу Стрељачог савеза Србије освојила је једну злату медаљу у категорији кадеткиња и сребрну као млађа јуниорка. Има и две сребрне медаље са Првенства Централне Србије у Б програму. Ово ће јој бити треће учешће у кампу.

Први пут у кампу учествоваће Душан Бојић. Бојић је стрелац који пиштољем тренира тек од децембра прошле године, али је већ са првим такмичарским наступима почео да осваја медаље. Колекцију је започео са сребрном на Првенству Централне Србије у категорији кадета, а затим се у истој категорији домогао и вицешампионске титуле на државном првенству.

-Поред смедеревских, у Камп песрпективних стрелаца Србије, на основу резултата, позван је још 21 стрелац из 13 клубова. Колико је стрелцима важно да учествују у овом кампу говори податак да поред ових двадесет и троје стрелаца који су добили позиве на основу својих резултата, још је 17 оних који ће се у овом друштву наћи о трошку својих клубова, а постоји и такозвана листа чекања, односно резерве које би замениле неког од стрелаца уколико одустане од учешћа – наводе у саопштењу.

У Кампу се искључиво тренира по Програму рада који сачини руководилац у сарадњи са ангажованим тренерима. Пету годину заредом директор кампа је Иван Манојловић, тренер из Клуба стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда, а руководилац стручног рада је Саша Икер из Стрељачке дружине „Јединство“ из Старе Пазове. Стручни тим чини укупно десет тренера. Осим напретка у стрељаштву овај камп има задатак и да се учесници међусобно упознају и створе другарства која ће трајати и након њихове стрељачке каријере.

 

 

 

 

Comments are closed.