РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКОГ ТЕРЕНА ШКОЛЕ У УДОВИЦАМА

Министарство привреде ће са 2,1 милион динара суфинансирати реконструкцију спортског терена основне школе Димитрије Давидовић у Удовицама, у оквиру програма подршке унапређења локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“.
Реч је половини средстава предвиђених за реализацију пројекта којим је град Смедерево конкурисао код надлежног министарства, док ће преосталих 50 одсто обезбедити локална самоуправа. Јавну набавку расписаће министарство, а пошто буде спроведена, тројни уговор о реализацији закључују министарство, локална самоуправа и изабрани понуђач који ће обавити радове на реконструкцији.
У оквиру програма „Градимо заједно“ за 78 пројеката градова и општина, Министарство привреде обезбедило је укупно 1,25 милијарди динара.
Ово министарство истовремено је упутило нови позив локалним самоуправама да пријаве пројекте који ће бити суфинансирани наредне године.
-Средства из кредита Евроспке инвестиционе банке се знатно ефикасније повлаче у последњих неколико година, а с обзиром на то да их морамо утрошити до краја 2019-те године упутили смо им још један позив да пријаве пројекте које ћемо финансијски подржати наредне године – изјавио је министар привреде Горан Кнежевић, а објављено на сајту министарства.
Област суфинансирања су објекти путне инфраструктуре, образовни и спортски објекти, објекти здравствене и социјалне инфраструктуре, као и објети од културно-историјског значаја. Јавни позив отворен је до 14. августа.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.