УСКОРО ГРАДЊА КИНЕСКО-СРПСКОГ ИНДУСТРИЈСКОГ ПАРКА

Министар привреде Горан Кнежевић и председник „Хбис групе“ Ју Јонг потписали су Меморандум о разумевању и развоју кинеско-српског индустријског парка, који ће бити изграђен у Смедереву на површини од око 500 хектара, преносе национални медији.  Најављено је и формирање заједничког предузећа које ће се бринути о овом пројекту.

Кнежевић је навео да ће се од септембра радити на папирологији, а да ће један део парка почети да функционише већ наредне године.  Истакао је да Србија има одлична искуства са кинеским инвеститорима и да ће изградњом овог парка сарадња бити продубљена, што ће помоћи да кинески инвеститори са квалитетнијим пројектима дођу у Србију.

Заменик председника сталног Одбора Народног конгреса Хебеј провинције, Фан Зхаобинг рекао је да је овим Меморандумом учвршћена сарадња са Хестил групом, али је и продубљена сарадња преко индустријског парка који је следећи корак ка већим успесима и резултатима.

Председик „Хбис групе“ Ју Јонг рекао је да у вези с кинеско-српским парком најпре треба завршити завршити с Владом Србије питање земљишта, затим папирологију, оценивши да су потенцијали индустријске зоне питање будућности.