ЕКСКЛУЗИВНО: СНС САМ НА ВЛАСТИ У ПАЛАНЦИ

Српска напредна странка самостално ће водити власт у Смедеревској Паланци без Социјалистичке партије Србије, која се приклонила Радославу Милојичићу Кени. На тај начин биће испоштована и одлука грађана са последњих локалних избора, а то ће обезбедити 28 од 49 одборника, који су одабрали пут политике Александра Вучића и Српске напредне странке.
Социјалисти до последњег момента нису испоштовали страначки договор са напредњацима, постигнут на вишим нивоима. Због непоштовања одлука руководства и нових доказа о покушајима корупције одборника, општински одбор СПС у овој подунавској општини могао би да буде распуштен.
Социјалисте у Паланци последње 33 године воде Петар Јелић, који је у време владавине ДС-а био заменик председника општине, и секретар Славољуб Ђурић. Постоје докази да су Јелић и други покушали да подмите једну одборницу СНС-а да подржи Радослава Милојичића, што је предочено и руководству СПС-а, које се оградило од њихових поступака.

Такав развој ситуације у Смедеревској Паланци би, према сазнањима „Смедеревских“, могао да угорзи и до сада пријатељске и стабилне односе између напредњака и социјалиста у Смедереву.

Ј.Шешлак