ВЕСЛАЊЕ: ПЕТ НАЈСЈАЈНИЈИХ ОДЛИЧЈА СМЕДЕРЕВЦИМА

Смедеревски веслачи освојили су пет злазних, једну сребрну и једну бронзану медаљу, на овогодишњој, 55-ој Интернационалној регати Војводина Опен на Палићком језеру, која је окупила више од 400 учесника из 26 клубова из Хрватске, Мађарске, Бугарске и Србије.
Одличан резултат,освајањем златне медаље у јуниорској конкуренцији, остварио је у скифу Лазар Ристић. Осим њега,првог такмичарског дана на највише победничко постоље попели су се кадети у четверцу без кормилара у саставу Мирослав Јовановић,Тодор Марковић, Алекса Гаровић и Никола Солдатовић, као и пионирски четверац скул у коме су веслали Божидар Ковачевић, Петар Самарџија, Вук Марковић и Младен Вукашиновић.
Другог такмичарског дана две златне медаља освојили су пионири у скифу Вук Марковић и Младен Вукашиновић. Божидар Ковачевић и Петар Самарџија били су сребрни у пионирском дубл скулу, док су у кадетском дубл скулу Андрија Јевтић и Никола Сребро из Галеба били трећи.
Најуспешнији клуб на 55.регати ВојводинаОпен били су веслачи Црвене звезде, друго место припало је новосадском Данубиусу, а треће хрватском Иктусу.
Ова регатта била је уједно и генерална провера пред Европско Универзитетско првенство које ће се од 13. до 16. јула одржати управо на Палићко језеру.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.