ВЕЉКУ ИЛИЋУ БРОНЗАНА МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ МК ПУШКОМ

На јуниорском првенству Србије, одржаном протеклог викенда у Новом Саду, Вељко Илић је освојио бронзану медаљу у дисциплини 60 метака из лежећег става малокалибарском пушком.
У квалификацијама је био други са 609 кругова, иза победника финала Стевана Јовановића из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца, са 618,6 кругова. Бронзану медаљу је освојио трећи српски репрезентативац, Лазар Ковачевић из СК „Јагодина 92“, који је пре финала био пети са 607,2 круга. У узбудљивој борби за медаље Јовановић је победио Ковачевића са 0,6 кругова предности, а Илић је остао на трећем месту са 222,5 кругова, заоставши пола круга за другопласираним. Трећи у квалификацијама, Ђорђе Савић из СК „Око Соколово“ из Косјерића са 608,6 кугова, заузео је пето мето у финалу. Други смедеревски јуниор, Немања Адамовић, такмичење у овој дисциплини завршио је на двадесетом месту са 582,6 кругова.
Дан раније Илић се такмичио у троставу, 3 пута 40 метака, а иако је квалификације завршио као трећепласирани, у финалу је заузео четврто место.
И Наталија Тасић такмичила се у обе дисциплине, у троставу је заузела четрнаесто, а у дисциплини 60 метака лежећи била је шеста.
Првенство Србије малокалибарским оружјем за сениоре одржаће се 15, 16. и 17. јула. Државни шампионат биће последње такмичење пред Првенство Европе малокалибарским оружјем у Бакуу, у Азербејџану, где ће се у саставу репрезентације Србије, поред Вељка Илића, наћи и Јасмина Миловановић у селекцији спортским пиштољем.

Ј.В.

 

Comments are closed.