СОЦИЈАЛИСТИМА РОК ДО ПЕТКА, ПРЕТИ РАСКИД КОАЛИЦИЈЕ

Социјалистичка партија Србије има рок до петка да повуче потписе за сазивање ванредне седнице Скупштине Општине Смедеревска Паланка, а уколико се то не деси, Српска напредна странка раскинуће са њима коалицију у Смедереву, Великој Плани, Ковину и Врбасу, незавнично сазнаје портал “Смедеревске новине”.
Наиме, социјалисти су у Смедеревској Паланци у опозицији, с обзиром на то да је први човек локалног СПС-а Петар Јелић у време владавине Демократске странке био заменик преседника општине. Секретар социјалиста Славољуб Ђурић и поменути Јелић, који сада воде паланачки СПС, у пријатељским су односима су са бившим пресдедником општине из ДС-а Радославом Милојичићем Кеном, током чијег мандата је ова подунавска општина задужена за четири милијарде динара.
-На састанку врха СНС-а и СПС-а договорено је да одборници социјалиста неће подржати иницијативу бившег председника општине, Радослава Милојичића Кене за сазивање ванредне седнице локалног парламента. Међутим, његови пријатељи, Јелић и Ђурић, не желе да одустану, тврдећи да су под директном протекцијом Бранка Ружића. Ако је СПС-у више стало до њих двојице, него до коалиције са СНС-ом у Смедереву, Великој Плани, Ковину и Врбасу, нека истрају. Српска напредна странка је прилично крута по овом питању. После петка разговора више нема – потврђује за наш портал извор из СНС-а.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.