ROK KAMP ZA DEVOJČICE GOSTUJE U SMEDEREVU

Od 21. do 27. avgusta na Avali kod Beograda biće organizovan Rok kamp za devojčice, prvi takve vrste u Srbiji i celom regionu. Za učešće u kampu mogu se prijaviti devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz svih krajeva Srbije zainteresovane za učenje ili usavršavanje sviranja bubnja, gitare, bas gitare ili klavijatura.

Tim povodom u petak, 23. juna od 17 časova u bioskopskoj sali Centra za kulturu sugrađani će imati priliku da čuju više o ovom Rok kampu, a poziv za učešće devojčica otvoren je do 25. juna. Organizatori pozivaju devojčice da sa svojim roditeljima, bakama, dekama, tetkama, dođu i saznaju više o ovom događaju.

-Prijava je jednostavna i sastoji iz tri dela: popunjavanja formulara, snimanja kratkog videa u kojem se devojčica ukratko predstavi i potpisivanja saglasnosti roditelja. Takođe, moguće je i prijaviti devojčicu na licu mesta u petak. Ceo tekst konkursa nalazi se na sajtu: www.femix.info gde će biti objavljen i spisak odabranih učesnica – objašnjavaju organizatori.

Navode da će svoje nove veštine učesnice kampa pokazati na zajedničkom nastupu na otvorenoj sceni odmarališta “Šuplja stena” na Avali kod Beograda 27. avgusta.

Projekat Prvog rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope je jedan od deset pobednika konkursa „Klub Superste“ za 2016-tu godinu. Prijatelji kampa su beogradska Opština Vračar, Disciplina, Rekonstrukcija Ženski fond, i mnogi pojedinci. Iza kampa stoji tim mladih u okviru programa za afirmaciju ženskog stvarlaštva „FEMIX“.

Prvi “Rock & roll camp for girls” osnovan je u Portlandu pre više od 15 godina. Svetska “Girls rock camp“ asocijacija okuplja 86 kampova na 5 kontinenata i očekuje se da će i kamp u Srbiji uskoro postati deo ove svetske mreže. Oni prate i podržavaju pokretanje Rok kampa za devojčice u Srbiji, a posebnu podršku daje evropski komitet ove svetske asocijacije, kao i koleginice iz švedske mreže rok kampova za devojčice “Popkollo”.

 

 

 

Comments are closed.