РОК КАМП ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ ГОСТУЈЕ У СМЕДЕРЕВУ

Од 21. до 27. августа на Авали код Београда биће организован Рок камп за девојчице, први такве врсте у Србији и целом региону. За учешће у кампу могу се пријавити девојчице узраста од 10 до 14 година из свих крајева Србије заинтересоване за учење или усавршавање свирања бубња, гитаре, бас гитаре или клавијатура.

Тим поводом у петак, 23. јуна од 17 часова у биоскопској сали Центра за културу суграђани ће имати прилику да чују више о овом Рок кампу, а позив за учешће девојчица отворен је до 25. jуна. Организатори позивају девојчице да са својим родитељима, бакама, декама, теткама, дођу и сазнају више о овом догађају.

-Пријава је једноставна и састоји из три дела: попуњавања формулара, снимања кратког видеа у којем се девојчица укратко представи и потписивања сагласности родитеља. Такође, могуће је и пријавити девојчицу на лицу места у петак. Цео текст конкурса налази се на сајту: www.femix.info где ће бити објављен и списак одабраних учесница – објашњавају организатори.

Наводе да ће своје нове вештине учеснице кампа показати на заједничком наступу на отвореној сцени одмаралишта “Шупља стена” на Авали код Београда 27. августа.

Пројекат Првог рок кампа за девојчице у овом делу Европе је један од десет победника конкурса „Кlub Superste“ за 2016-ту годину. Пријатељи кампа су београдска Општина Врачар, Дисциплина, Реконструкција Женски фонд, и многи појединци. Иза кампа стоји тим младих у оквиру програма за афирмацију женског стварлаштва „FEMIX“.

Први “Rock & roll camp for girls” основан је у Портланду пре више од 15 година. Светска “Girls rock camp“ асоцијација окупља 86 кампова на 5 континената и очекује се да ће и камп у Србији ускоро постати део ове светске мреже. Они прате и подржавају покретање Рок кампа за девојчице у Србији, а посебну подршку даје европски комитет ове светске асоцијације, као и колегинице из шведске мреже рок кампова за девојчице “Popkollо”.

 

 

 

Comments are closed.