ОТВОРЕН ДРУГИ МЕМОРИЈАЛ „ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП“

У понедељак увече у Вранову је почео други Меморијални турнир у малом фудбалу „ Зоран Поповић Поп“ у знак сећања на преминулог тренера ФК „Пролетер“.

Трибине на терену за мале спортове биле су препуне, према процени организатора првој такмичарској вечери присуствовало је око 400 гледалаца.

Почетним ударцем који је извела Зоранова ћерка Јована Поповић, званично је почело велико фудбалско надметање 20 пријављених екипа.

-Хвала вам што заједно са породицом чувате сећање на Зорана коме је фудбал био велика љубав. Сигурна сам да нас негде горе посматра и да је поносан на све нас. Сигурно се радује великом успеху свог „Пролетера“. То је био његов сан који није одсањао до краја. Тамо горе посебно је поносан на ове младе момке, његове клинце које је учио фудбалу, који 20 месеци након његовог одласка на утакмицама скандирају Зораново име. Чак су му и победу за српску лигу посветили усклицима „Победа за Зорана!“. То се не намешта, то је из срца и доказује колики је траг мој брат овде оставио и да нека имена не бледе – рекла је Оља Милошевић, сестра Зорана Поповића Попа, отварајући овогодишњи турнир.

Минутом ћутања присутни гледаоци и фудбалери одали су почаст Зорану Поповићу. Турнир је отворен баш на дан када је обележено 20 месеци од његове смрти.

 

Прве вечери одигране су четири утакмице:

Амбалажерка Бегаљица – ЈКП Зеленило и гробља Смедерево – 7:1

ФК Пролетер омладинци . ММЛ – 1:7

Стојановић Шпед – Самостални синдикат ХБИС- 4:1

Див Враново – Пекара Ксенија – 1:6

У уторак увече састају се:

20х – Пивара Crow – Делта монтажа

21х – ФК Милан Сд – Кристал

22х – Независни синдикат Хестил – Цариградски друм

23х – Владо Бав – Кланица полећег меса Мим вепромет Михајловац

Генерални спонзор турнира је Јелен куп Србије. Победничка екипа директно се пласира у финале Јелен купа у Новом Саду чији победник иде у Рим. Турнир су помогли и Фудбалски савез Смедерева, Синдикат АСНС ХБИС, МЗ Враново.

Зоран Поповић Поп преминуо је 19. октобра 2015.године након краће и тешке болести. Готово до последњег дана, упркос болести, био је стратег ФК Пролетер чији стадион данас носи његово име.