КИНЕСКА КОМПАНИЈА: РЕКОРДНА ПРОДАЈА ФИНАЛНИХ ЧЕЛИЧНИХ ПРОИЗВОДА

Након годину дана пословања у Србији компанија „HBIS GROUP Serbia Iron & Steel“ достигла је рекордну продају финалних челичних производа и добре финансијске резултате од продаје, саопштавају кинески инвеститори.
Тиме је, наводе, руководство „HBIS GROUP“ испунило обећање дато председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, 19. јуна 2016. године, приликом његове посете фабрици у Смедереву.
Кинески председник је, подсећају, тада рекао да ће се лично потрудити да овај пројекат буде успешан и постане модел сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе. „Уверен сам да ће удруженим снагама и повећаном конкурентношћу смедеревска компанија повратити своју виталност и тиме остварити утицај на повећање броја радних места, побољшање животног стандарда и просперитет читаве земље“, изјавио је том приликом председник Си.
Пројекат железаре имао је подршку како кинеске, тако и српске владе и он уједно представља одговор „HBIS GROUP“-e на иницијативу „Један појас – један пут“, саопштавају из ове компаније.
ХБИС Гроуп је званично преузео управљање пословањем железаре у Смедереву 30. јуна 2016. године, а при потписивању купопродајног уговора, 18. априла 2016. године, дато је обећање да ће ову фабрику учинити најконкурентнијом железаром у Европи.
-По преузимању фабрике направљена је прецизна дијагноза опреме, технологије, информација и процеса, који су резултирали контролом трошкова, побољшањем процеса и расподелом глобалних ресурса. За само пола године, захваљујући добром тиму менаџера, улагањима у технологију и модернизацијом производних погона кроз инвестиције у вредности од 140 милиона долара, заустављен је тренд седмогодишњих губитака. Резултат тога је пораст производње гвожђа, челика и финалних производа од челика за око 55 одсто и у децембру 2016. први пут је остварен профит. Усредсређена на заступљеност на тржишту, грађење поверења купаца и производњу висококвалитетних производа додате вредности, компанија током 2017. године заузима друго место на листи највећих српских извозника. У другу годину свог пословања улази са новим улагањима у производну опрему и објекте у вредности од око 150 милиона долара – наводи се у саопштењу компаније.
Истичу да је фокус је на усавршавању опреме у процесној технологији, општем побољшању квантитета и квалитета производње, миксу производа, уштеди енергије и смањењу емисија.
-Модернизацијом фабрике и улагањем у побољшање енергетске ефикасности и животну средину „HBIS“ жели да унапреди ову фабрику и тиме обезбеди бољу будућност за преко 5000 својих запослених, као и за чланове њихових породица – закључују у саопштењу.

 

 

 

 

 

Comments are closed.