„ТЕЗГАРЕЊЕ“ ЈАСНЕ АВРАМОВИЋ?

После уређења зелене пијаце на Царини и пошто је читав посао завршен, градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић, захтева од ЈКП „Зеленило и гробља“ да распише, ретроактивно, тендер за набавку нових тезги које су тамо постављене, сазнаје портал „Смедеревске новине“.
Према сазнањима наше редакције цео посао на уређењу пијаце на Царини, на основу раније постигнутог договора, требало је да буде донација предузећа коме је прошле године био додељен уговор за реконструкцију главне зелене пијаце у центру града. Из грдаског буџета за ту намену потрошено је укупно 45,3 милиона динара без ПДВ-а. Првобитно је, у марту склопљен уговор вредан 33.330.000 динара без ПДВ-а за наткривање, а накнадно, у новембру, и нови уговор за затварање зелене пијаце вредности 11.980.000 динара без ПДВ-а.
Упркос „договору“, фирма која је урадила овај посао одлучила је да локалној самоуправи „испостави“ фактуру за обављене радове на уређењу и опремању, те је сада неопходно да се, упркос томе што је посао већ завршен, ретроактивно распише тендер. То је, како сазнајемо, наложено директорки ЈКП „Зеленило и гробља“, коме су пијаце недавно припојене.
Директорка Слађана Јеремић одбила је да за „Смедеревске новине“ одговори на питања у вези са могућим „ретроактивним“ тендером, уз опаску да је на годишњем одмору.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.