УСПЕЛА КОНТРОЛНА РЕГАТА

 

Одлазак на Бледску регату послужио је тренерима веслача Смедерева да се види у каквој су тренутно форми кандидати за националне селекције. Осим Зорана Рајић и Никола Селаковић који су веслали у конкуренцији сениора у саставу репрезентације Србије, боје ВК Смедерево на Бледском језеру бранила су и четвроица јуниора Данило Селаковић, Алекса Петровић, Марко Торбица и Лазар Ристић. Тренер смедеревских веслача Александар Смиљаниоћ је задовољан учинком на Бледском језеру.
– Рајић и Никола Селаковић су са Душаном Славнићем и Николом Цвијетићем првог дана у четверцу били први док су друго дана због кикса на стази заузели четврто место. Одлични су били и наши јуниори Данило Селаковић је у јуниорском скифу био трећи док је његов клупски друга Алекса Петровић био четврти. Лазар Ристић и Марко Торбица веслали су у јуниорском двојцу без кормилара. Првог дана су били шест, а друго четврти. Радује што су успели да се пласирају у финале што јхе успех јер је њима ово прва година јуниорског стажа. Мислим да су стекли драгоцено искуство са ове регате. Алекса Петровић је другог дана веслао у дубл скулу са Вукашином Пивачем из Графичара. Ова комбинација је освајањем сребрне медаље оправдала указано поверење – каже тренер Александар Смиљанић.
Поменутим веслачима у сениорској Б и конкуренцији јуниора предстоје припреме за састав репрезентације на Сребрном језеру пред међународна искушења која их очекују. Сениори Б, веслачи до 23 године, припремају се за Светско првенство у Пловдиву крајем јула, а потенцијални учесници овог такмичења су Марко Ристић, Никола Селаковић, Зоран Рајић и Урош Димитријевић. Данило Селаковић и Алекса Петровић припремаће се за Светско јуниорско првенство које се почетком августа одржава Тракаи у Литванији.

 

Comments are closed.