ЗБОГ СПОТА ДИ-ЏЕЈ КРМКА ДИРЕКТОРКА ПОДНЕЛА ОСТАВКУ

Због спота скандалозног садржаја босансохерцеговачког музичара Ди-џеј Крмка, који је снимљен у просторијама основне школе „Димитрије Давидовић“, директорка ове установе Снежана Ђурић поднела је оставку. Овај чин уследио је након бурне реакције јавности и надлежних, на захтев родитеља и запослених, због чега је одржана и седница Школског одбора.

Како је саопштено, дирекорка је на седници поднела неопозиву оставку, која је једногласно усвојена. У образложењу, навела је да је дозволила снимање спота верујући писаној молби продукције и поновила да није била упозната са сценаријем и извођачем.

Претходно је реаговало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у чијем саопштењу је наведено да је одлука директорке да дозволи снимање спота неприхватљива, као и да она за то није имала сагласност Републичке дирекције за имовину нити министарства. На захтев министра у школи је обављен и ванредни инспекцијски надзор.

Поводом овог случаја огласило се и смедеревско позориште „Патос“.
-Као образовно одговорно позориште, које ради са децом и младима, најоштрије осуђујемо скандалозни „музички“ спот снимљен у ОШ „Димитрије Давидовић“. У реализацији спота учествовали су ученици основних и средњих школа који су наши чланови, али позориште са тим није било упознато.

Током седнице локалног парламента потез директорке осудили су одборници и градоначелница Јасна Аврамовић.

Ј.В.

 

Comments are closed.