СРЂАН СТОЈКОВИЋ НОВИ ДИРЕКТОР “ВОДОВОДА”

На наредној седници Скупштине града дужности ће бити разрешен први човек ЈКП “Водовод” Владимир Крстин, који је функцију директора овог предузећа обављао претходних 10 година. Њега би, на челу предузећа, као вршилац дужности директора, требало да замени дипломирани инжењер грађевине Срђан Стојковић, кога ће предложити одборничка група Српске напредне странке, сазнају “Смедеревске новине”. Стојковић је дипломирао 2003. године на одсеку хидротехнике Грађевинског факултета Универзитета у Београду, а у ЈКП “Водовод” запослен је од 2004. године. Обављао је послове инжењера техничке припреме, био шеф техничке службе и прикључака, руководилац сектора за одржавање водоводне и канализационе мреже, а од јула прошле године ради као главни инжењер за техничко-развојне послове. Као пројектант, одговорни извођач и надзор, учествовао је у реализацији многих пројеката, међу којима су најзначајнији изградња бунара на изворишту Шалинац и дистрибутивних и магистралних цевовода на територији града.
Иначе, још у фебруару ове године, Владимир Крстин је за поједине медије изјавио да је поднео оставку на директорско место у “Водоводу”, због, како је тада навео, личних разлога, односно преласка на ново радно место. Упркос томе, још увек седи у директорској фотељи, на ново радно место није отишао, а Скупштина града, иако је у међувремену било заседања, ту његову оставку није раматрала.
Подсећамо, Крстин је направио једно од највећих политичких изненађења у Смедереву, када је 2013. године прешао из Демократске у Српску напредну странку, и то са позиције председника Окружног одбора Демократске странке за подунавски регион.
Како “Смедеревске новине” незванично сазању, ово је прва од бројних смена у јавним предузећима и установама у граду, које ће уследити у наредном периоду.

Ј.Ш.

 

Comments are closed.