ПОНОВО НЕПОТИЗАМ У СМЕДЕРЕВУ?

Медицински радници из Смедерева обратили су се нашој редакцији са веома занимљивим подацима. Они тврде да је рођени брат градоначелнице Смедерева Јасне Аврамовић, др Горан Аврамовић, запослио свог сина у Општој болници „Свети Лука“ у Смедереву. Како кажу, млади доктор Александар Аврамовић, запослен је чим је завршио факултет и одмах је добио специјализацију, па се питају има ли искуснијих и квалитетнијих лекара? Ову информацију објављујемо на захтев бројних медицинских радника из Смедерева, којима је непотизма преко главе.
Подсећамо, Јасна Аврамовић је за председницу општине Смедерево изабрана 2004. године. На прву годишњицу тог догађаја, Аврамовићева је ухапшена под оптужбом да је, као лекар, била умешана у случај нерегуларних пензија.
Да непотизам није стран овдашњој градоначелници показује и случај Гимназије, када су ученици и професори бојкотовали наставу, јер је директор те установе смењен, а на његово место постављена кума Јасниног брата, која није имала лиценцу. Подршку бившем директору Милутину Вучковићу тада је дао цео наставнички колектив, а и добар део ђака ове школске установе. Организовали су протесте како би скренули пажњу јавности на свој проблем. Више од тога што је на његово место постављена колегиница без лиценце, бивши директор тада је изјавио да боли чињеница што поред ње у колективу постоји бар 60 стручнијих и квалификованијих колега.
-Она је мени по неким основама кума. Није ме ни крстила ни венчала, него је њен брат мом мужу кум, крстио га је и венчао нас. Ја нећу да поричем да сам из овог града и да ми је Јасна кума! Али, зашто се то толико потенцира!? Зар је грех имати кумове!? – питала се тада Рада Трајковић, која је сада одборница у Скуштини Града Смедерева.

Н.П.