„SHOPPI REATIL ПАРК“ БИЋЕ ОТВОРЕН У ОКТОБРУ

Градоначелница Јасна Аврамовић и директор „МПЦ Пропертиеса“ Томас Виладсен свечано су положили камен темељац за изградњу „Схоппи ретаил парка“ у Смедереву, који ће, према најавама инвеститора, бити завршен у октобру. Предвиђено је да објекат буде површине од 9.200 метара квадратних, а вредност инвестиције процењена је на више од 8,5 милиона евра.
-Велико нам је задовољство да се данас, када постављамо камен темељац за изградњу „Схоппи Ретаил Парка“ у Смедереву, можемо похвалити и информацијом да је 70 одсто објекта већ издато, што само потврђује локални значај и пословни потенцијал. „Схоппи Ретаил Парк“ у Смедереву ће карактерисати одлична понуда интернационалних и регионалних брендова, међу којима су „Х&М“, „Деицхманн“, „New Yorker“, „Спорт висион“, „Win,Win“, као и многи други. Сигуран сам да ће вај објекат својом добром понудом представљати не само ново име куповине, већ и препознатљиво име породичног дружења и окупљања за грађане Смедерева – изјавио је Виландсон, изразивши захвалност локалној самоуправи која је изашла у сусрет приликом добијања свих дозвола неопходних за изградњу оваквог објекта.
Градоначелница Јасна Аврамовић истакла је задовољство што ће један овакав објекат бити изграђен у нашем граду, истичући да је ова инвестиција показатељ да стандард грађана Смедерева расте.
– Овај објекат ће упослити један одређен број Смедереваца, што је нама још веће задовољство, јер је наша политика да број незапослених у граду буде што мањи. Ово је половина објекта и желим да убрзо и друга половина никне на овом месту. Захваљујем се инвеститору што је Смедерево препознао као добро место за улагање, а изградња једног оваквог шопинг центра у граду је знак да је стандрад Смедереваца порастао – рекла је градоначелница.
Нов објекат ниче на земљишту у непосредној близини ДИС-а, које је локална самоуправа продала крајем 2015-те године за 1,7 милиона евра.
Иначе, према речима инвеститора, објекат у Смедереву представља још једну важну инвестицију у портфолију компаније „МПЦ Пропертиес“, поред „Ушће шопинг центра“, „Ушће куле“, „Схоппи Ретаил паркова“ у Суботици и Борчи, „Иммо Оутлет Центра“ и многих других пословних објеката овог типа у Србији.

Ј.В.