СМЕДЕРЕВАЦ ПРВИ У БЕНЧ ПРЕСУ

Прошлог викенда је у Вршцу одржано најстарије такмичење у бенч пресу, којим је успешно отворена сезона такмичења у овом спорту у Србији. Прво место, у конкуренцији рекордног броја такмичара, освојио је представник нашег града, Зоран Копић, иначе званични државни шампион у пауерлифтингу у ИПФ федерацији. Он је, у категорији до 120 килограма, без опреме, подигао 210 килограма.
-Ово је прво такмичење у сезони и задовољан сам како је све кренуло. Очекује ме Балканско првенство које ће бити одржано у Петровцу на Млави, али и бројна друга такмичење, како домаћа, тако и ван Србије. Прошле године сам у Вршцу први пут изашао на такмичење, а већ сада, годину дана касније, остварио сам завидне резултате – рекао је Копић за наш портал.
Наводи да је реч о спорту који захтева доста труда и пожртвовања.
-У овом спорту важни су, како исхрана, тако и суплементација. Тренинзи су напорни и тренирам пет пута недељно, по два до три сата. Велику помоћ и подршку сам имао од стране тренера, светског шампиона у бенч пресу, Радета Савића и наравно свог клуба “ПЛК Дисциплина” – навео је Копић.
Копић наставља са тренинзима и припремама за предстојећа такмичења, на којима ће, нада се, успешно представљати себе и град из којег долази.

Ј.В.

 

Comments are closed.