РАДУЛОВИЋ У СМЕДЕРЕВУ: ЦИЉ НАМ ЈЕ ДРУГИ КРУГ

Будући председнички кандидат Саша Радуловић, изјавио је у Смедереву да је, пошто није постигнут договор да опозиција на предстојећим изборима има једног, заједничког кандидата, покрет “Доста је било” одлучио да иступи пред бираче са својим кандидатом. Приликом посете локалном одбору, у којем је почело прикупљање потписа подршке за његову кандидатуру, Радуловић је истакао да је циљ подизање излазности и обезбеђивање другог круга, оценивши да Јеремић и Јанковић нису у стању да анимирају бирачко тело.
-Ова кампања је референдум против Вучића, ми то нисмо бирали него је Вучић то тако направио медијским мраком и начином на који води државу. Претила је његова победа у првом кругу и ми смо се умешали да бисмо то променили. Кандидати су окренути ка ужем бирачком телу, поготову ови истрошени политичари који их подржавају, у ствари, смањују излазност код сваког од њих. Чак и међу гласачима “Доста је било” 30 посто њих није хтело да гласа ни за једног од два кандидата – рекао је Радуловић.
Истакао је да је “само постојање другог круга победа” за све.
-Онда долазимо у ситуацију да се победи Вучић и добијамо прилику да мењамо систем – навео је Радуловић, истакавши да очекује да се нађе у другом кругу, али је истовремено рекао да ће ДЈБ “без икакве задршке подржати когод да уђе у други круг”.
На питање “Смедеревских” да прокоментарише критике које је локална власт у више наврата упутила на његов рачун у вези са, својевремено, решавањем проблема железаре, Радуловић одговара да “нико неће ништа затварати”.
-За сваку фирму важе иста правила, јасан систем, а то да држава стално субвенционише и даје страним инвеститорима новац, то је пропала политика. Ником не пада на памет, а то су лажи које су пласирали, да затвара било шта, али морамо рационално да сагледамо ствари и видимо шта нам је будућност, и како да пробудимо и остале гране. Ако имате само једног послодавца и ако цео град од њега зависи, то сигурно није добро. Ствари треба тако да се отворе да има доста опција, и онда ће у том систему и грађани имати свој интерес – рекао је он.
У разговору са једним радником “Желвоз”-а у стечају, Радуловић је обећао, да ће, уколико буде изабран за председника, активирати решења за решавање проблема предузећа у стечају, која су осмишљена у време када је он био министар привреде, али никада нису заживела.
-Решење је било такво да смо одвојили буџет од 200 милиона евра, казали смо да свим запосленима мора да се повеже стаж, не на нивоу минималца, него на нивоу пуне плате, и свим запосленима морају да се исплате све заостале зараде. Практично држава то треба да уради, а онда држава да чека у стечајним поступцима и приватизацијама да врати тај новац назад. То су спречиле одговорне синдикалне вође, тада су били Орбовић и Чанак, који су помогли Вучићу да се тај план спречи – објаснио је Радуловић.
Уз Сашу Радуловића, у Смедереву је била и Мирослава Миленовић. Из покрета “Доста је било” најављују да ће прикупљање потписа за кандидатуру Саше Радуловића у Смедереву бити организовано у понедељак, среду и четвртак, у седишт локалног одбора.

Ј.В.