„НИЈЕ ЗБОГ ВЛАДА, ЗБОГ НАС ЈЕ“

За само два дана, неформална фејсбук група „Концерт Влада Георгиева у Смедереву – ипак ћемо одржати“ достигла је више од 5.000 чланова. Из сата у сат све више је Смедереваца који се јављају са свих светских меридијана, али и грађана из других градова Србије, одлучних да искажу своје негодовање због мешање политике у свакодневни живот. Сви листом тврде да у суботу 4. марта, на протест заказан у време кад је отказани концерт познатог извођача требало да буде одржан, на трг неће доћи због подршке некој политичкој опцији, него због права на слободу, која подразумева и слободу избора – шта ће и кога да слушају, макар када је музика у питању. На концерт Влада Георгиева позван је и – Владо Георгиев, и мада се није директно огласио тим поводом, посредно је, преко колегинице Кристине Ковач, одговарајући на њен твит, поручио да долази.

У међувремену, на свом твитер налогу огласио се и вршилац дужности заштитника грађана Милош Јанковић, наводећи да је „забрана концерата и других културних дешавања највиши облик тоталитаризма, негација правне државе и владавине права“, изразивши тако подршку Георгиеву, због чињенице да му је наступ у Смедереву одложен, због како се претпоставља, његове подршке једном председничком кандидату.

Самоорганизовани грађани наводе да ће се у суботу, 4. марта, у 20 и 30, окупити на главном градском тргу у Смедереву, како би исказали свој протест одлуком да се концерт забрани, а све под мотом: „Није због Влада, због нас је“.

“Позвани су сви. Нема политике. Нема обележја припадности. Само слободна грађанска свест и бунт. Устаните, крените и дођите. Ми смо Георгиев. Хоћете ли и нас забранити?”, наводи се на овој фејсбук страници.

Ј.В.

 

Comments are closed.