ВУЧИЋ ОТКАЗАО КОНЦЕРТ ГЕОРГИЕВА У СМЕДЕРЕВУ?

Иван Вучић, ни дан након што је извођач Владо Георгиев објавио да је његов концерт у Смедереву поново отказан, не одговара на позиве новинара, па јавност остаје ускраћена за образложење оваквог поступка директора Спортске хале у Смедереву. И даље је нејасно да ли је Вучић сам донео ову одлуку, ако јесте шта је био узрок томе, или је, пак, само поступио по налогу неке “више инстанце” у граду.
Ћутање надлежних подгрева сумње да је разлог за отказивање наступа Влада Георгиева у Смедереву последица његове јавне подршке председничком кандидату Саши Јанковићу. Простор за то оставио је и сам Георгиев на свом твитер налогу, где је и објавио да је “концерт у Смедереву поново отказан из непознатих разлога”. Иза навода да је “са директором хале имао више него коректан договор и сарадњу”, уследио је додатак “али…”, који, тумачи се на друштвеним мрежама, све довољно говори.
Иако званичног образложења нема, вест о отказивању, незванично је потврђена. У покушају да се телефонским путем информишемо где и када можемо да купимо карте за концерт који је најављен за 4. март, радница Спортске хале нам је одговорила да је наступ Влада Георгиева “одложен”. На питање за који датум је одложен није могла да одговори, рекавши да не зна ништа више у вези са организацијом овог музичког догађаја и љубазно прекинула разговор уз опаску да “има другу везу”.
Ово је други пут у року од десетак дана да је објављена информација о отказивању концерта познатог музичара у Смедереву. И тада се на друштвеним мрежама спекулисало да су разлози “политички”, али је такве наводе убрзо деменатовао директор Спортске хале Иван Вучић, који је објаснио је било извесних проблема због електроинсталација, али да ће концерт ипак бити одржан. Овога пута, отказивање је, по свему судећи, дефинитивно.
Иначе, од почетка 2017-те у Спортској хали није организован ниједан догађај, а велелепни објекат током највећег дела године “зврји” празан. Сада је пропуштена ретка прилика да се оствари приход, па макар од једног концерта, и на тај начин мало и заради како би се покрио део режијских и трошкова за плате запослених. Јер, улазнице за концерт Влада Георгиева платили би они који желе да га слушају и гледају. То што нема овог, али ни других дешавања у објекту који је под ингеренцијом локалне самоуправе, плаћају сви грађани Смедерева.

Ј.В.