ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ОПЕТ НИЈЕ ДОШЛА У СУД

Градоначелница Јасна Аврамовић није се појавила на главном претресу у Основном суду у Смедереву у оквиру поступка који се води по њеној приватној тужби против узбуњивача јавности Владана Цветковића из Смедерева. Према речима судије, Аврамовићева је уредно позвана, али узрок недоласка није познат суду, јер изостанак са рочишта није ничим оправдала.
Подсећамо, поступак је покренут пошто је градоначелница Аврамовић тужила Цветковића због навода у отвореном писму које је упутио јавности у којем тврди да је над његовом супругом, запосленој у Градској управи, извршена одмазда, те да је због његовог алармирања јавности у вези са нелегалном изградњом складишта гаса “Петрол ЛПГ”-ија, премештена на хијерархијски ниже радно место.
У истом поступку Цветковић је поднео противтужбу, и то због увреда које му је градоначелница Аврамовић упутила са скупштинске говорнице, називавши га, током свог излагања, “легитимном друкаром” и “будалом”.
Владан Цветковић својевремено је добио статус узбуњивача пошто је јавности и надлежним органима указао на незаконитости приликом изградње највећег складишта течног нафтног гаса у Србији, које је никло поред старе железаре. Осим алармирања јавности, он је Тужилаштву за организовани криминал поднео и кривичне пријаве против надлежних у локалној самоуправи и министарству саобраћаја и то због злоупотребе службеног положаја.
Градоначелница Јасна Аврамовић није се појавила ни на претходном рочишту у овом поступку, које је требало да буде одржано у децембру. Наставак суђења заказан је за 14. март.

Ј.В.