АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ : ДА ЈЕ СРБИЈА ЧЛАН ЕУ, КИНЕЗИ НЕ БИ МОГЛИ ДА ДОЂУ У СМЕДЕРЕВО

Функционер Демократске странке Србије Александар Поповић, који ће на предстојећим председничким изборима бити кандидат ове партије, најављује да ће грађанима понудити програм који репрезентује странку којој припада, а то су, пре свега, војна и политичка неутралност Србије. Заступаће, каже, јасан став да Србија не треба да буде члан НАТО-а, али ни Европске уније.
-Политичка неутралност је сасвим добро видљива овде у Смедереву. Да смо члан Европске уније морали бисмо да водимо политику у складу са њиховим правилима и Кинези не би могли да дођу у Смедерево. Европска унија и сада прави довољно проблема железари и људима који раде у њој и једном од ретких добрих потеза Александра Вучића и ове владе – каже Поповић.
Истиче да ће се залагати да Србија више не буде колонија, што, наводи, данас јесте. То аргументује чињеницама да се у нашој земљи доносе закони под притиском Европске уније или међународних организација.
-Србија је данас колонија и ја у такву Србију не верујем. На свим састанцима уз заставу уз коју су генерације пре нас, боље од нас, проливале крв и браниле је животом, стоји бесмиселна застава са жутим звездицама. То је срамота и ја се осећам постиђено. При чему ми и нисмо члан ЕУ. Ми смо против тога да Србијом господаре бриселски комесари, ми смо за то да Србија буде слободна и да чак и ако наш парламент и наша влада греше, то буду наше грешке. У томе се разликујемо од свих других – истиче Поповић.
Каже да ће, као председнички кандидат говорити о проблемима за које у Србији може да се пронађе консензус, а не о страначким проблемима, а као председник неће арбитрирати у унутрашњим политичким стварима. Истиче да као председник неће потписивати неуставне законе, “ниједан акт или закон проистекао из бриселског споразума који ј неуставан” и ниједан закон који је донет уз кршење законских процедура.
У Смедереву, где је обишао овдашњи градски одбор, Александар Поповић најављује да ће целокупни програм грађанима представити када и званично буду расписани председнички избори.

Ј.В.