ГРАД ОБЕЗБЕДИО ТРИ НОВА ВОЗИЛА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

 

Град Смедерево донирао је Дому здравља три нова возила, два санитетска и једно путничко за превоз пацијената на дијализу. За то је из буџета издвојено три милиона динара.

-Два санитетска возила потпуно су опремљена за рад на терену. Трудићемо се да сваке године купујемо по три возила како би услуга за грађане била бржа и квалитетнија. Иако желим да што мање буде потребе за овим возилима, наша је обавеза да унапредимо рад Дома здравља кроз број лекара, мобилне и превентивне тимове, сеоске амбуланте и апотеке – рекла је градоначелница Јасна Аврамовић приликом уручења возила.

Овом донацијом, смедеревски Дом здравља сада има на располагању једанаест санитетских возила.

-С обзиром на то да обављамо превоз болесника и за потребе Дома здравља и за потребе болнице, ово нам је драгоцена помоћ од оснивача. Возни парк није годинама обнављан, одржавање свих возила скупље нас је коштало него што она вреде. Овом донацијом побољшаћемо услугу за наше пацијенте, али ће нам значити и уштеду – рекла је директорка Дома здравља Светлана Михић Јовановић.

Град је и прошле године купио три возила смедеревском Дому здравља, а буџетом града за текућу годину предвиђено је још пет милиона динара за обнову возног парка.

 

Ј.В.

 

Comments are closed.