ОСВОЈИО ЛОТО ЏОКЕР ОД 130.000 ЕВРА, НИЈЕ ПОДИГАО ДОБИТАК!

Срећни добитник џокер премије вредне око 130.000 евра, који је у августу у Смедереву уплатио добитни листић, није се појавио ни преузео свој новац, тако да је вишемилионски износ враћен у фонд добитака Државне лутрије Србије, сазнају “Смедеревске новине”.
menjacnica-1Лото срећник уплатио је 230 динара за три лото комбинације, уз лото плус и игру џокер, 30. августа у 17 часова и 36 минута, у мењачници “МИМ-Т” у Карађорђевој улици у центру града. Међутим, није се у законском року појавио да подигне освојених 16.564.212 динара, па ће, како налажу правила ове игре, без њих и остати.
-Имам у глави два-три лика муштерија које су отприлике у то време свратиле и уплатиле лото комбинације. Један од њих, за кога мислим би могао да буде срећан добитник, био је мушкарац, од око 45 година. Није ми познат и нисам га раније виђала у околини или у граду. Искрено, пошто смо знали да је добитни листић уплаћен овде, мислили смо да не жели да се појави и да ће премију подићи на неком другом месту. Тек пре два-три дана, после обавештења које смо добили од Државне лутрије Србије, сазнали смо да нико није преузео добитак – каже једна од радница продајног места у мењачници у којој је уплаћен добитни листић.
И док је Параћин недавно тресла лото грозница у потрази за срећником који је освојио невероватних 225 милиона динара, у граду на Дунаву, након сазнања да премија није преузета, почела су да колају нагађања о томе шта је разлог да се такав срећник уопште не појави да преузме свој новац. Највећи број Смедереваца, ипак, и не зна шта се догодило.
-Нисам чуо, не пратим то. Када бих добио премију, сигурно бих узео новац, али бих морао добро да размислим на шта ћу да га потрошим – каже педесетосмогодишњи Слободан.
Времешни дека Миодраг Вучковић (78), који игра лото годинама, а повремено и освоји по нешто новца, каже да му се никада није десило да не подигне премију.
-Нико није подигао?! Можда је бацио добитни лото листић, није знао да има премију, ако је неки старији човек, овако као ја – каже кроз смех наш саговорник.
Ни на продајним местима Државне лутрије Србије у Смедереву до претходног кола нису знали да срећни суграђанин није подигао џокер премију.
-Знала сам да је у том колу добитак “отишао” у Смедерево, али нисам имала појма да нико није подигао новац. То сам сазнала тек након што је требало да на излогу истакнем очекиване лото добитке за наредно коло. Цифра коју су нам послали за џокер број учинила ми се прилично великом – каже једна од радница Државне лутрије Србије и додаје:
-Да не бих направила грешку позвала сам нашу централу у Београду и тек тада су ми људи из фирме рекли да је премија увећана за износ из 69-ог кола који није подигнут. Могуће да је реч о неком пензионеру који није ни знао да осим комбинација треба да обрати пажњу и на џокер број који се посебно извлачи.
Највероватније је да ће несвакидашњи случај Смедеревца који није преузео новац од лото премије остати мистерија. И за њега, али и све остале који покушавају да освоје добитак на лутрији, важи добро позната реченица: “Више среће у наредном извлачењу”. Уз опаску да ако сте ради да окушате срећу на овај начин, будете пажљиви и по завршетку извлачења добро проверите нисте ли баш ви срећни добитник.

Ј.В.

 

Comments are closed.