ОТВОРЕН НОВИ ВРТИЋ

gradonacelnica-i-dete
Градоначелница приликом отварања вртића

После три и по деценије у Смедереву је отворен нови објекат јаслица Предшколске установе „Наша радост“ којим ће бити обезбеђено 80 места за малишане узраста од 1 до 3 године. Нов простор, површине 500 квадратних метара, закупљен је у новоизграђеној згради приватног инвеститора у Цвијићевој улици, а у плану је проширење капацитета, најавила је градоначелница Јасна Аврамовић.
-Тридесетак година нисмо имали то задовољство да отворимо јаслице, због повећаног броја новорођених беба и потреба изнајмили смо за почетак 500 квадрата, у преговорима смо са инвеститором ове зграде за још 500 квадрата, а у следеће три године је договор да овај простор купимо као локална самоуправа ид а ово буду јаслице за нашу нову децу, јер не желимо да имамо листу чекања. Овај објекат је у центру града, намештај и све је ново, и на задовољство родитеља и деце и свих нас надам се да ће се деца рађати и да ћемо ширити стално капацитете – изјавила је градоначелница Јасна Аврамовић.
-Велика је радост и деце и родитеља и запослених што после 35 год отварамо овај нови вртић. Капацитет је 80 јаслене деце и већ је све попуњено, сада чекамо изградњу те нове зграде како бисмо ову децу кад порасту сместили тамо у вртићке групе, а примили нову јаслену групу – рекла је директорка предшколске установе Мирјана Ћосић.
Навела је да је након отварања новог објекта на листи чекања још око 50-ак деце јасленог узраста, а од фебруара ће тај број бити већи, јер се тада следе нове пријаве и додала да ће након проширења капацитета бити решен и тај проблем.
Градоначелница Смедерева најавила је да ће наредне године бити направљен нови објекат вртића у Радинцу.
До сада, вртићи су отворени у 15 сеоских средина, у чему Смедерево предњачи у односу на друге локалне самоуправе у Србији.

Ј.В.

 

Comments are closed.