ДРУГА МЕЂУНАРОДНА ЕКОЛОШКА КОНФЕРЕНЦИЈА У СМЕДЕРЕВУ

miiljan
Миљан Илић

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању 25. и 26. новембра биће одржана друга међународна еколошка конференција “Смедерево – еколошки град” у организацији локалног Еколошког покрета и Географског факултета Универзитета у Београду. Очекује се учешће више од 50 учесника из земље и региона.
-Они ће дати допринос у едукацији о заштити животне средине, ширењу еколошке свести и пружању решења за неке од еколошких проблема. Спајање научног, владиног и цивилног сектора у пракси се показало као успешан модел управљања животном средином – објашњава Миљан Илић, председник локалног Еколошког покрета и додаје:
-Ово је јединствена прилика да се, кроз дискусију и одбрану научних радова, повежу цивилни и јавни сектор у вези са актуелним темама на локалу, региону па и шире, продискутује о искуствима у раду и дају иновативна решења за еколошке проблеме, али и покрене сараднаја домаћих и међународних научних установа и организација. Учешће научне и стручне јавности на креирању квалитетније еколошке политике један је од циљева нашег рада. Кадровским повезивањем домаће и иностране праксе побољшава се имплементација закона о животној средини што је значајан податак за јавни и цивилни сектор.
Другом међународном конференцијом „Смедерево – еколошки град“ обележава се и годишњица рођења оснивача смера геопросторне основе животне средине професора доктора Милутина А. Љешевића, али и годишњица постојања локалног Еколошког покрета из нашег града. На њој ће бити представљна 32 рада који се баве актуелним темама, достигнућим и искуствима у пракси из области заштите животне средине, а заинтересовани се могу упознати и са закључцима и могућностима њихове примене.

 

Comments are closed.