ПОТОНУЛА БАРЖА КОД СМЕДЕРЕВА

barza-2На ушћу Језаве у Дунав код смедеревске тврђаве потонула је теретна баржа чији се чланови посаде М.Б. и Н.К. воде као нестали. Реч је о баржи предузећа „Иван Милутиновић“ из Београда, која је превозила шљунак а два лица која су за њу била задужена још увек нису пронађена и не може са сигурношћу да се утврди где су се налазила у време потапања. Случај је пријављен полицији око пола девет ујутро, након што је агент предузећа безуспешно покушавао да ступи у контакт са радницима, чији су мобилни телефони били недоступни.
-За сада се два члана посаде која су била на баржи воде као нестали, а полиција интензивно претражује терен око места несреће. На случају је ангажована и жандармерија са рониоцима који претражују Дунав због сумње да су се ова лица утопила. Полиција ради на њиховом лоцирању, јер постоји могућност да у време потапања нису ни били на баржи потврђено је у смедеревској полицији.
Према незваничним информацијама, баржа са теретом се неконтролисано кретала из правца Гроцке, а шта је тачно изазвало потапање и када се оно догодило за сада се не зна. Пловни објекат са шљунком зауставио се на око 100 метара од обале. Баржа је делимично потопљена, а претпоставља се да није скроз потонула јер је својим предњим делом запела у дно. Постоји бојазан да би због водених струја у једном тренутку могла да се откачи и неконтролисано крене Дунавом, што би изазвало велике проблеме за водни саобраћај. Због тога се очекује да након процене жандармерије, на вађењу буде ангажована и тешка механизација.
С обзиром на то да је реч о баржи домаће фирме, радници који се воде као нестали су наши држављани. У полицији не желе да дају ближе податке о члановима посаде, пошто још није утврђено шта се са њима догодило. Узроци несреће још увек се испитују, а сви детаљи потапања теретне барже биће познати након што сви надлежни органи спроведу истрагу.

Ј.В.

 

Comments are closed.