”АУТО РЕЛИ БЕОГРАД – СМЕДЕРЕВО – БЕОГРАД” ЗА РВИ

Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида Смедерева и ДОМ-РВИ Београд организовали су 24. 09. 2016. године 47. ”Ауто рели Београд-Смедерево- Београд” за РВИ. Завршница релија била је полигонска вожња свих учесника на терену (полигону) паркинг простора ДИС -маркета у Смедереву. Рели је финансиран из средстава Секретаријата за социјалну заштиту – буџета града Београда и по Пројекту Удружења РМВИ Смедерева који је упућен градском Већу Смедерева на одобравање. Финансијску и не материјалну помоћ пружило је и неколико приватних предузетника. ДИС-маркет је одобрио полигон на свом паркинг простору, пекаре Стари Град и Јана дале су пециво за послужење учесника релија, а Подунавље-промет бесплатан технички преглед моторних возила учесника релија.
Учествовало је 15 посада, из Београда, Крагујевца, Младеновца, Панчева, Годцке и тд. Такмичари су сврстани у четири групе по критеријуму степена телесног оштећења. Како то и доликује озбиљном организатору такмичење је протекло у најбољем реду, а после тога сви учесници релија су обишли Смедеревску тврђаву у пратњи туристичког водича. Заједничке фотографије у тврђави остаће за дугу успомену. Жао нам је што ово нисмо могли да организујемо у дане Смедеревске јесени. Ауто релију су присуствовали: упавница дома РВИ – Београда Бранка Стојић, подпредседник УРМВИ Србије Душан Вукојевић, председник УРМВИ – Београда Радомир Живадиновић, председник УРМВИ Крагујевца Саша Трбусић.
Ми као домаћини релија смо се потрудили да учесника дочекамо како то доликује, тако да смо их пре почетка такмичења послужили пецивом и соковима, поздравне речи им је упутио председник УРМВИ Смедерева и подпредседник Савета Дома РВИ Београда Драган Стојковић.
По завршетку релија за све учеснике Удружење је организовало ручак у Горанском дому на обали Дунава где су такмичарима додељене медаље и захвалнице. Удружењу РМВИ Смедерева од Дома РВИ – Београд добиило је плакету за успешну организацију, а од УРМВИ Крагујевца захвалницу за дугогодишњу и успешну сарадњу. Захвалнице су уручене и другима који су на било који начин помогли да се овај традиционални Ауто-рели достојанствено одржи у нашем граду .
Ако је за похвалу и ми смо добили медаљу у трећој групи Драган Стојковић из Смедерева освојио је прво место – златну медаљу остваривши најбоље време од свих учесника релија.

Драган Стојковић

 

Comments are closed.