ДОДЕЉЕНИ ОДБОРНИЧКИ МАНДАТИ

novi odbornici
Нови одборници

Новоизабраним представницима грађана додељена су уверења о освојеним одборничким мандатима за нови сазив Скупштине града, чиме су се стекли и формално-правни услови за заказивање конститутивне седнице локалног парламента. Законски двонедељни рок за заказивање прве седнице новог сазива, на којој би требало да буду изабрани скупштински органи, истиче у четвртак, с обзиром на то да су коначни резултат локалних избора, одржаних 24. априла, утврђени 11. маја.
-У четвртак ће сви одборници добити позив за конститутивну седницу, о чему ће бити обавештена и јавност – потврдио је за „Смедеревске“ Бранче Стојановић, председник претходног сазива локалног парламента. Он у овом тренутку није прецизирао када ће та седница бити и одржана, али је најавио да би то могло да буде у јуну.
Највећу одборничку групу у новом сазиву Скупштине града чиниће Српска напредна странка, са 44 освојена одборничка мандата. Следе Социјалистичка партија Србије са 9, Демократска странка са 8, покрет Доста је било са 5 и коалиција ДСС-Двери са 4 одборничка мандата.jasna avramovic
Иако имају комотну натполовичну већину да самостално владају, могуће је да ће се напредњацима придружити и социјалисти, иако, како сазнајемо, конкретних преговора у вези са тим још нема. Да ли ће врата за улазак у власт, која су за сада СПС-у само одшкринута, бити и отворена, знаће се, наводе упућени, тек након Изборне Скупштине Српске напредне странке, која је заказана за 28. мај, али и након одлуке, сада већ извесно, новог премијера Александра Вучића, о евентуалној сарадњи са социјалистима.

 

Ј.В.

 

Comments are closed.