ШКОЛСКА ЛИГА У СТРЕЉАШТВУ: РЕКОРДАН БРОЈ УЧЕСНИКА

У четвртом колу друге Смедеревске летње школске лиге у стрељаштву, серијском ваздушном пушком, које је одржано јуче на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, учествовао је рекордан број стрелаца, чак 64 из основних и средњих школа, учлањених у стрељачке дружине из Смедерева, Смедеревске Паланке и Глибовца. Гостима из Смедеревске Паланке припала су два прва места, а Глибовцу и Смедереву по једно.

У, најбројнијој, категорији пионира победио је Матеја Поповић из ОШ „Херој Иван Мукер“ из Смедеревске Паланке. Други је био Новак Станојевић из ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца, а трећи Ђорђе Радишић из ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Смедерева. Код пионирки најбоља је била Софија Станојевић из ОШ „Станоје Главаш“, друга је Дуња Ивановић из ОШ „Др Јован Цвијић“, а трећа Анастасија Бељаковић из ОШ „Херој Радмила Шишковић“ из Смедеревске Паланке. Учествовало је 43 пионира и 13 пионирки.

У категорији јуниора Никола Ристић из смедеревске Техничке школе и Марко Стојковић из МЕШ „Гоша“ из Смедеревске Паланке имали су исти резултат. Ристић је био први, јер је имао бољу последњу серију. Трећи је био Страхиња Благојевић из Техничке школе из Смедерева. У категорији јуниорки још једна победа Анђеле Стевановић из Средње школе „Жикица Дамњановић“ из Смедеревске Паланке, овога пута. Сара Ђурић из Гимназије Смедерево и Катарина Павловић из ЕУШ „Вук Караџић“ из Смедеревске Паланке, у овом колу су замениле места, па је Павловићева друга, а Ђурићева трећа. Такмичило се три јуниора и пет јуниорки.
Екипно, у категорији пионира, ученици ОШ „Херој Иван Мукер“ били су први. Екипа је била у саставу Матеја Поповић, Теодор Луковић и Момир Билановић. Друга је била ОШ „Станоје Главаш“. У екипи су били Новак Станојевић, Алекса Ђурковић и Вук Урошевић. Трећа је екипа ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Смедерева – Вељко Стокић, Филип Филиповић и Милош Ђорђевић. Седам школа је имало комплетне екипе. У категорији пионирки прва је ОШ „Бранко Радичевић“ из Смедерева – Марија Ђорђевић, Кристина Стојановић и Богдана Величковић, а друга ОШ „Херој Радмила Шишковић“ – Анастасија Бељаковић, Селена Сушић и Анђелина Бељаковић.
После четири кола (рачунају се 3 најбоља резултата) у категорији пионира прва три места заузимају Лука Вучковић („Ђура Јакшић“ Мала Крсна), Новак Станојевић и Страхиња Марковић („Олга Милошевић“). Код пионирки Хелена Петровић, Софија Станојевић, Кристина Стојановић. Марко Стојковић је први у категорији јуниора, други је Никола Ристић, а трећи Страхиња Благојевић. Анђела Стевановић је најбоља јуниорка, друга је Сара Ђурић, а трећа Катарина Павловић. Екипно код пионира „Доситеј Обрадовић“ прво место, „Димитрије Давидовић“ друго, а „Херој Иван Мукер“ треће. Код пионирки екипно „Бранко Радичевић“ прво, а „Херој Радмила Шишковић“ друго место.
До краја лиге остало је још једно коло које ће се одржати крајем септембра, а три најбоља резултата рачунаће се за генерални пласман.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

 

Comments are closed.