ВЕСЛАЧИ СМЕДЕРЕВА ОСТВАРИЛИ ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ НА БАЛКАНИЈАДИ

Кадети и јуниори Велсачког клуба Смедерево остварили су најбољи резултат на Балканским првенствима икада, освојивши протеклог викенда у Вишеграду шест медаља. После три одличја, освојена у суботу, по једно злато, сребро и бронза, Смедеревци су у недељу колекцију медаља употпунили са још три медаље, једном златном и две сребрне.

Лазар Живановић је, после злата у четверцу скулу, у недељу освојио најсјајније одличје и у двојцу без кормилара и тако са два злата постао најуспешнији смедеревски веслач на Балканијади. Милка Здјелар довеслала је до другог места и сребрне медаљу у скифу за јуниорке, а дан раније била је бронзана са Милицом Младеновић у четверац скулу. Последњу шесту медаљу, сребрног сјаја освојио је Јован Маринковић у кадетском двојцу без кормилара. Дан раније Јован је освојио сребро у саставу осмерца са кормиларом.

Са шест медаља, две златне, три сребрне и једном бронзаном, ова генерација смедеревских веслача остварила је најбољи резултат на Балканским првенствима икада. Лука Ђорђевић који је на лицу места испратио све трке у Вишеграду био је презадовољан учинком својих пулена.

– Веровао сам у ову генерацију. Напорно су радили и спремали се за искушења у Вишеграду. Наша репрезентација остварила је најбољи резултат на Балканским првенствима у последњих 12 година. Што се нашег клуба тиче, никада нисмо освојили оволико медаља на скупу најбољих кадета и јуниора Балкана. Уз то, ове године је конкуренција појачана веслачима из Хрватске. Имамо одличан подмладак. Слободно могу да кажем да је Лос Анђелес 2028. године иза угла – алудирао је Лука Ђорђевић на Олимпијске игре у САД за шест година.

СДН

фото: Веслачки клуб Смедерево

 

Comments are closed.