CZK: KONCERT UMETNICE TAMARE JOKIĆ

Koncert pevačice Tamare Jokić, koja kroz svoje stvaralaštvo i nastupe donosi fuziju tradicija flamenka i fada, biće održan 28. aprila sa početkom u 20 sati, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo. Tamara Jokić nastupiće sa bendom koga čine vrhunski muzičari: Dušan Lipovac (gitara), Goran Savić (perkusije), Miloš Bosnić (bas gitara).

Cena ulaznice je 300 dinara.

Strastveno posvećena mediteranskoj kulturi, muzici i jezicima, Tamara Jokić, „novi glas fada i flamenka“ imala je priliku da radi i nastupa sa mnogim muzičarima i producentima svetske klase kao što su Havijer Limon, Mariza, Diego Klemente, Amira Medunjanin, Izrael Suarez Piranja, Pol Vinter, Džejmi Hadad, Metju Nikol, kao i mlade zvezde svetske muzičke scene u usponu, Pera Krstajić, Lejt Sidik, Nela Rohas. Diplomirala je na Muzičkom koledžu Berkli,a živi i stvara u Njujorku.

Prvi album Tamare Jokić “Transiberica“ izdat je u februaru ove godine pod okriljem diskografske kuće Sony music Portugal. Ovaj album sastoji se od deset pesama, pet na španskom, pet na portugalskom, i pripoveda o ljubavi, kako srećnoj, tako i neuzvraćenoj, o ljudskim naravima i vremenu u kome živimo. Portugalski novinar i kritičar, Gonsalo Frota, opisao je ovaj album kao „dokaz da stvarnost može da nadmaši maštu i odvede nas u svetove o kojima samo mislili da samo možemo sanjati“ a Tamarin glas opisao je kao „nežni i moćni, ženstveni i sveobuhvatni, koji prožima celo biće…“

SDN

 

Comments are closed.