ЦЗК: КОНЦЕРТ УМЕТНИЦЕ ТАМАРЕ ЈОКИЋ

Концерт певачице Тамаре Јокић, која кроз своје стваралаштво и наступе доноси фузију традиција фламенка и фада, биће одржан 28. априла са почетком у 20 сати, у Концертној дворани Центра за културу Смедерево. Тамара Јокић наступиће са бендом кога чине врхунски музичари: Душан Липовац (гитара), Горан Савић (перкусије), Милош Боснић (бас гитара).

Цена улазнице је 300 динара.

Страствено посвећена медитеранској култури, музици и језицима, Тамара Јокић, „нови глас фада и фламенка“ имала је прилику да ради и наступа са многим музичарима и продуцентима светске класе као што су Хавијер Лимон, Мариза, Диего Клементе, Амира Медуњанин, Израел Суарез Пирања, Пол Винтер, Џејми Хадад, Метју Никол, као и младе звезде светске музичке сцене у успону, Пера Крстајић, Лејт Сидик, Нела Рохас. Дипломирала је на Музичком колеџу Беркли,а живи и ствара у Њујорку.

Први албум Тамаре Јокић “Transiberica“ издат је у фебруару ове године под окриљем дискографске куће Sony music Portugal. Овај албум састоји се од десет песама, пет на шпанском, пет на португалском, и приповеда о љубави, како срећној, тако и неузвраћеној, о људским наравима и времену у коме живимо. Португалски новинар и критичар, Гонсало Фрота, описао је овај албум као „доказ да стварност може да надмаши машту и одведе нас у светове о којима само мислили да само можемо сањати“ а Тамарин глас описао је као „нежни и моћни, женствени и свеобухватни, који прожима цело биће…“

СДН

 

Comments are closed.