ОДРЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

Национална служба за запошљавање – филијала Смедерево у сарадњи са Градом, организовала је сајам запошљавања у холу Центра за културу Смедерево. Сајам је отворила заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић, у присуству директорке Филијале Смедерево Националне службе за запошљавање Јасмине Беочанин.
Заменица градоначелника је тим поводом присутнима пожелела много успеха на овогодишњем сајму и истакла значај који сајма запошљавања има за Смедерево.

–Ове године Град Смедерево је издвојио 12 милиона за самозапошљавање и новозапошљавање, конкурисали смо код Министарства и очекујемо још толико средстава. У односу на предходну годину, повећали смо издвојена средства из градског буџета са три на пет милиона на има Јавних радова. Циљ Града Смедерева је да сваком суграђанину обезбеди боље услове за живот кроз рад у свом граду, да са послодавцима сви ми заједничким снагама створимо боље пословне прилике у нашем граду – истакла је Марковић Ставрић у свом обраћању.

На овогодишњем сајму своју понуду представило је 16 послодаваца са потребама за 680 радника различитих профила и степена квалификација. Међу образовним профилима потребним послодавцима за понуђена радна места су : инжењери машинске, металопрерађивачке, електро струке  бравари, заваривачи, електричари, оператери на ЦНЦ машинама,  шивачи текстила, обрађивачи дрвета, конобари, кувари, шанкери , достављачи хране, пекари, финансијски администратори, продавци, економисти, комерцијалисти и правници, помоћни радници, портири, возачи …

Незапослени су на сајму били у прилици да успоставе непосредан контакт са послодавцима, представе им се и предају им своју радну биографију (CV). На штанду Националне службе незапослени и послодавци су могли да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док су незапослени добили и помоћ у писању своје радне биографије.

Циљ сајма запошљавања је директно сусретање понуде и тражње, као и промоција незапослених лица одређених знања, вештина и задовољење кадровских потреба послодаваца. Сајам представља праву прилику да на једном месту непосредно од представника компанија незапослена лица сазнају више о њиховим кадровским потребама ,  условима рада и конкуришу за посао.

Обзиром да је Сајам био изузетно посећен очекује се да ће ефекти на запошљавање бити веома добри као што је то било и на ранијим сајмовима, наводе у Националној служби за запошљавање.

 

СДН

фото: град Смедерево

 

Comments are closed.