ДУШАН БОЈИЋ И АНЂЕЛА РАДОЈИЧИЋ НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ СРБИЈЕ У СВОЈИМ КАТЕГОРИЈАМА

Душан Бојић и Анђела Радојичић су најуспешнији стрелци наше земље у 2021. години, у избору Стрељачког савеза Србије. Бојић је проглашен најбољим млађим јуниором у дисциплини вадушни пиштољ, а Родојичићева је најбоља кадеткиња стандардном ваздушном пушком.

Управни одбор Стрељачког савеза Србије је на основу предлога Стручне комисије, а у складу са Правилником за избор најбољих стрелаца наше земље у протеклој години, прогласио Душана Бојића најбољим млађим јуниором у дисциплини ваздушни пиштољ, док је Анђела Радојичић најбоља кадеткиња у дисциплини стандардна ваздушна пушка. У истој дисциплини, у категорији кадета, на другом месту је такође, наш Лазар Суботић. Стрељачка дружина „Смедерево“ се на основу резултата у протеклој години налази на деоби тринаестог места ранг листе на којој је 30 клубова који су освојили бодове за пласман.
Душан Бојић је три године заредом првопласирани на ранг листи Стрељачког савеза Србије. Ове, као и прошле године, проглашен је за најбољег млађег јуниора. Најбољим кадетом проглашен је 2019. године. Бојић је у 2021. години победио у финалу Купа Стрељачког савеза Србије и освојио титулу вицешампиона на Првенству Србије у категорији млађих јуниора. Његовој листи успеха у прошлој години свакако треба додати и сребрну медаљу са Првенства Србије у категорији јуниора, као и златну медаљу на Војводина купу, међународном турниру који се одржава у Новом Саду. На међународном турниру у Осијеку, крајем прошле године, Бојић је у миксу са Јованом Тодоровић из Стрељачког клуба „Нови Београд Ушће“ освојио сребрну медаљу.
Анђела Радојичић је на Финалу Купа Србије била друга у категорији кадеткиња, а на Првенству Србије је била трећа. У дисциплини тростав стандардна ваздушна пушка била је такође, друга на Финалу Купа, а прва на Првенству Србије.
Лазар Суботић је, као и Радојичићева, у троставу ваздушном пушком освојио сребрну медаљу на Финалу Купа и златну на Првенству Србије.
У последњих 11 година, ову ласкаву титулу за најбољег стрелца, до сада је понело још само петоро смедеревских стрелаца. Петар Адамовић је био најбољи млађи јуниор у дисциплини ваздушни пиштољ три године заредом, 2016, 2017. и 2018. године. Вељко Илић је 2016. године био првопласирани на ранг листи у две категорије: кадета и млађих јуниора стандардном ваздушном пушком. Наталија Тасић је 2015. и 2016. године била најбоља пионирка серијском ваздушном пушком. Ана Алентијев је била најбоља јуниорка ваздушним пиштољем у 2013. години, а прва којој је припало ово признање је Јелена Јаковљевић, најбоља кадеткиња 2010. године у дисциплини стандардна ваздушна пушка.

 

Comments are closed.