СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋУ БРОНЗА У БЕОГРАДУ

После златне у Новом Саду, сребрне у Нишу, Душан Бојић је освојио бронзану медаљу у Београду, на трећем колу Купа Србије и на најлепши начин завршио такмичарску 2021. годину. Са три медаље на сва три кола купа освојио је највећи број бодова и пласирао се у Финале престижног домаћег такмичења у дисциплини ваздушни пиштољ јуниори. Финале Купа Србије одржаће се почетком фебруара следеће године, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Душан Бојић је, на најлепши могући начин, медаљом наравно, завршио такмичарску 2021. годину. У трећем колу Купа Стрељачког савеза Србије, А програм (јуниори/јуниорке и сениори/сениорке), одржаном јуче у Београду, освојио је бронзану медаљу, у дисциплини ваздушни пиштољ. Бојић је погодио 548 кругова, два круга мање од другопласираног Велимира Нинковића из Стрељачке дружине „Панчево 1813“. Златну медаљу, са 553 круга, освојио је други од двојице Нинковића, млађи брат Марко. Други смедеревски представник у овој дисциплини, Петар Костић, са 528 кругова, био је петнаести у конкуренцији 35 јуниора.
У дисциплини стандардна ваздушна пушка највреднији резултат забележио је Вељко Илић. Са 616,1 кругом био је седми у категорији сениора. Истим оружјем у категорији јуниорки, са 613,6 кругова, Анђела Радојичић је била четрнаеста, а Наталија Јовановић, са 609,9 кругова, седамнаеста. У категорији јуниора Лазар Суботић је, са 599,6 кругова, био седми.
У Финале Купа Србије, које ће се одржати почетком фебруара следеће године, пласирали су се Душан Бојић, Вељко Илић и Лазар Суботић.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.