СТРЕЉАШТВО: ОДРЖАНО ОКРУЖНО ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Из Подунавског округа пласман на Државно школско првенство у стрељаштву, у појединачној конкуренцији, у категорији пионира и пионирки, изборили су Павле Пејов (ОШ „Димитрије Давидовић“ Смедерево) и Софија Вељковић (ОШ „Херој Иван Мукер“ Смедеревска Паланка), а екипно ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца и ОШ „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке. У категорији омладинаца и омладинки Никола Манојловић (МФШ „Света Петка“ Смедерево) и Анђела Радојичић (МФШ „Света Петка“ Смедерево), а екипно Техничка школа и Гимназија Смедерево, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

Они су пласман остварили на Окружном школском такмичењу серијском ваздушном пушком одржаном на ваздушном стрелишту у Спортској хали, у организацији Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање и Стрељачке дружине „Смедерево“. Пионири су пуцали по 20, а омладинци 30 дијабола. Наступило је 87 стрелаца, углавном чланова Стрељачких дружина „Смедерево“, „Јасеница“ из Смедеревске Паланке и „Станоје Главаш“ из Глибовца. Такмичење је било квалификационо за Државно школско првенство које ће се одржати 20. децембра у Ваљеву.

У конкуренцији пионира, победио је Новак Станојевић из Основне школе „Станоје Главаш“ из Глибовца. Друго место заузео је наш Павле Пејов из ОШ „Димитрије Давидовић“ из Смедерева, а треће Урош Тодоровић, такође из ОШ „Станоје Главаш“ са истим резултатом као Пејов, али слабијом последњом серијом. Прво место екипно, као и прошле године, освојила ОШ „Станоје Главаш“, у којој је са Станојевићем и Тодоровићем у екипи био још и Димитрије Стојковић. Друго место заузели су ученици смедеревске школе „Димитрије Давидовић“. Са Пејовим у екипи били су још и најмлађи учесник такмичења, Лазар Младеновић, ученик трећег разреда из огранка школе у Сеонама и Ђорђе Тирнанић. Треће место је такође, припало смедеревској ОШ „Бранко Радичевић“ за коју је наступила најмлађа екипа на такмичењу: Лазар и Лука Симић и Душан Хамедовић, сви ученици четвртог разреда. Укупно је наступило 44 пионира, а 9 школа је имало екипе. С обзиром да је победник појединачног такмичења већ члан екипе која се пласирала на државно првенство (ОШ „Станоје Главаш“), појединачно ће наступити другопласирани Павле Пејов.

Све три медаље у такмичењу пионирки припале су чланицама екипе ОШ „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке. Златну медаљу освојила је Емилија Маринковић, сребрну Нина Мировић, а бронзану Срна Аранђеловић. Самим тим ова школа била је најбоља и екипно, а друго место је освојила такође, школа из Смедеревске Паланке „Херој Иван Мукер“ (Софија Вељковић, Анђелија Савић и Анастасија Спасојевић). Треће место припало је екипи ОШ „Бранислав Нушић“ из Смедерева (Емилија Мартиновић, Милица Миљковић и Сашка Јанковић). С обзиром да су сва три прва места припала ученицама из победничке екипе ОШ „Олга Милошевић“, право наступа појединачно на државном првенству стекла је четвртопласирана Софија Вељковић. У овој категорији наступило је 17 пионирки, а четири школе су имале екипе.

У конкуренцији омладинаца најбољи је био Никола Манојловић из Медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“ из Смедерева и стекао право наступа на државном првенству. Друго место је освојио Лука Миливојевић из Техничке школе са 255 кругова, а треће Владимир Радивојевић из Гимназије из Велике Плане са 254 круга. Екипно највише је показала Техничка школа из Смедерева која се као прва пласирала на државно првенство. У екипи су поред Миливојевића били још и Лазар Поповић и Лазар Јанчић. Друго место освојила је смедеревска Гимназија (Лазар Суботић, Петар Костић и Стефан Ивковић) а треће, МФШ „Света Петка“. Са Манојловићем у екипи су били Филип Вучић и Нестор Стојковић. Наступило је 14 омладинаца, док су три школе имале екипе.

Код омладинки најбољи резултат је остварила Наталија Јовановић из смедеревске Гимназије. Анђела Радојичић, ученица школе „Света Петка“, освојила је сребрну медаљу, али и право наступа на државном првенству, с обзиром да је Јовановићева чланица екипе која је победила. Треће место освојила је Ивона Бојић из Економско-трговинске школе из Смедерева. Екипно, Гимназија је била прва (са Јовановићевом у екипи су биле Наталија Стојановић и Сара Ђурић), а „Света Петка“ коју је предводила Радојичићева са Даницом Стојановић и Тијаном Глишић друга. Наступило је 12 омладинки, док су две школе имале екипе. Тако ће на државном првенству из нашег округа учествовати појединачно Анђела Радојичић, а екипно Гимназија Смедерево.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

Comments are closed.