STRELJAŠTVO: SREBRO ZA DUŠANA BOJIĆA

U drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u A programu, održanom prošle subote u Nišu, Dušan Bojić je osvojio srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj juniori. Bojić je pogodio 552 kruga, za krug manje od prvoplasiranog Uroša Vukojevića i za krug više od trećeplasiranog Vladimira Ćurčina, oba iz Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda. Sa ovim rezultatom Bojić je bio deseti u kategoriji seniora, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.
U disciplini standardna vazdušna puška najvredniji rezultat zabeležila je Anđela Radojičić, koja se sa 620,2 kruga plasirala se na osmo mesto u kategoriji juniorki. Istim oružjem u kategoriji seniora, sa 614,3 kruga, Veljko Ilić je bio deseti.
A u Nišu su još nastupili, standardnom vazdušnom puškom, Natalija Jovanović koja se sa 598,4 kruga plasirala na tridesetosmo mesto u kategoriji juniorki i Lazar Subotić, koji je sa 588,5 krugova bio sedamnaesti. U disciplini vazdušni pištolj nastupili su još i Petar Kostić, jedanaesti sa 535 krugova i Luka Milivojević dadesetipeti sa 479 krugova. Ekipno juniori Streljačke družine „Smederevo“, u disciplini vazdušni pištolj, zauzeli su osmo mesto sa 1.566 krugova.
Bodove za Finale Kupa Srbije, koje će se održati početkom sledeće godine, osvojili su pojedinci i ekipe plasirane do desetog mesta. Finalisti će biti poznati posle trećeg kola koje će se održati krajem decembra u Beogradu.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Comments are closed.