ПЕТАР ПЕТКОВИЋ У СМЕДЕРЕВУ: ИЗАЂИТЕ НА ИЗБОРЕ И ПОДРЖИТЕ СРПСКУ ЛИСТУ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је интерно расељена лица из наше јужне српске покрајине који живе у Смедереву да гласају на локалним изборима у недељу 17. октобра на КиМ. Петковић је са њима разговарао о важности изласка на локалне изборе на KиМ и указао им на неопходност јединствене подршке Српској листи, јер само тако можемо да помогнемо својим сународницима у покрајини.

– На изборима 17. октобра наша је обавеза да сачувамо свих 10 српских општина које имамо на KиМ, али и да се изборимо за бољи живот, за нова радна места и за то да наше институције буду заступљене на простору Kосова и Метохије. Ту сам да вас позовем да подржите кандидате Српске листе, јер једино Српска листа као пројекат од националног значаја има подршку председника Александра Вучића, Београда и државе Србије. Они који су се одлучили да самостално изађу на изборе, а носе српско име и презиме су разбијачи српског јединства и нису они који су уз свој народ и Београд, него имају подршку из Приштине – рекао је Петковић.

Ови избори су важни јер је неопходно да у локалним институцијама самоуправе имамо људе који чувају српско јединство и који се боре за српске интересе – поручио је Петковић у Смедереву. Додао је да је „очување већине у десет српских општина на КиМ важно јер се тиме чува залог за формирање Заједница српских општина, чиме се коначно обезбеђује остваривање колективних права српском народу на КиМ, која су данас готово на минимуму“, истакао је Петковић.

За све заинтересоване грађане који имају право гласа биће организован превоз на Косово и Метохију и њихов повратак, а за више информација могу се јавити на шалтер број 1 Градског услужног центра или бесплатним позивом на број телефона 0800 201 011.

Ј. В.

фото: СД новине 

Comments are closed.