POČELA BESPLATNA SISTEMATSKA DERATIZACIJA NA TERITORIJI SMEDEREVA

Grad Smederevo je zaključio Ugovor o izvođenju sistematske deratizacije sa preduzećem ,,EKO-SAN PLUSˮ DOO u cilju suzbijanja štetnih glodara na teritoriji gradskog i seoskog područja Smedereva u 2021. godini, navedeno je u obaveštenju objavljenom na sajtu grada.

Stručne ekipe počele su izvođenje sistematske deratizacije u ponedeljak, 27. septembra, a kako je navedeno, u planu je da  akcija traje najkasnije do 10.11.2021. godine, zavisno od vremenskih prilika i stanja  brojnosti glodara na terenu.

-Akcijom će biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostiteljski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlje deponije, zelene pijace, groblja, priobalje Dunava, Tvrđava. Napominjemo da je SISTEMATSKA DERATIZACIJA u organizaciji Gradske uprave Grada Smedereva za fizička lica, preduzetnike i pravna lica potpuno besplatna i da ne treba plaćati izvršenu uslugu. Potrebno je onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama. Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvoljen za upotrebu. Svi preparati će biti postavljeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja – navedeno je u obaveštenju.

Da bi se sistematska deratizacija uspešno obavila, neophodno je da građani omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima, dodaje se u obaveštenju.
SDN

Comments are closed.