ТОКОМ НЕДЕЉЕ АКЦИЈЕ СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

Акција сузбијања одраслих комараца у шумадијским селима уређајима са земље у шумадисјким селима, због најављених лоших метеоролошких услова, биће померена са 17. на четвртак, 19. август, саопштавају из Дрштва за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију „Еко-сан плус“. Третман ће, ако то дозволе временски услови, бити изведен у вечерњим часовима, а на појединим локацијама биће извршено и димљење. Из овог предузећа апелују на пчеларе да предузму све неопходне мере заштите пчела.

Наставак акције сузбијања одраслих комараца уређајима из ваздуха најављен је за петак, 20. август, у вечерњим сатима, на територији града, када ће опет бити неопходна заштита пчела.

Такође, за суботу, 21. август, најављен је и третман сузбијања ларви комараца са земље препаратом „Larvastop ZG“, који није отрован за пчеле и остали живи свет, и то на следећим локалитетима: Економска школа, Петријевски поток, Вучачки поток, језеро на Ковачићеву, приобаље Дунава од Веслачког клуба до Марине, Језава (Марина), Тврђава, део Годоминског поља са каналима, Шалиначко и Радиначка језера и друге забарене површине на површини од 100 хектара.

СДН

Comments are closed.