СКУПШТИНА ГРАДА: ИЗАБРАНА ДВА НОВА ЧЛАНА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Миша Ивковић и Маја Ћирковић нови су чланови Градског већа, изабрани већином гласова одборника на предлог градоначелника Јована Беча. Нове већнике градоначелник је предложио пошто су Марина Тирнанић и Александра Митић поднеле оставке из, како је у Скупштини образложено, личних разлога.

-Стално нас критикујете да не радимо анализе ни рада директора, ни чланова Већа, а онда када се та анализа уради, онда је проблем што се то десило. Хоћемо да видимо где смо погрешили, можда сам и ја имао неку погрешну одлуку, стојим иза тога, није ништа спорно. Једног дана ћу и ја бити смењен, ништа страшно. Хајмо да урадимо анализу, да видимо где смо погрешили, да видимо да ли се неко уморио и да ли може више да пружи у свом ресору. Радићемо и анализу када је реч о директорима, нико није несмењив. Да видимо ко је шта урадио, ко није неке ствари завршио. Ми морамо да пратимо како се развија наша земља, да град Смедерево иде убрзано напред. Има проблема, баш због тога радимо анализе и зато се дешавају овакве ствари – рекао је образлажући своје предлоге градоначелник Беч.

Одборници Скупштине града на седници, између осталог,  расправљају и о завршном рачуну буџета града за прошлу годину и извештају независног ревизора. Такође, пред њима је предлог одлуке о изради плана детаљне регулације градске топлане, али и о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда и финансијској пордшци енергетске санације породичних кућа и станова.

Ј.В.

 

Comments are closed.