СТРЕЉАШТВО: ЈУНИОРИ ДРУГИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

На државном првенству за јуниоре Стрељачка дружина „Смедерево“ освојила је друго место екипно и појединачно у дисциплини ваздушни пиштољ. Душан Бојић освојио је титулу вицешампиона Србије, а екипно заједно са Петром Костићем и Алексом Николићем. У дисциплини ваздушна пушка наш микс тим Анђела Радојичић и Лазар Суботић био је четрвти, саопштено је из овог клуба.

Стрелци „Смедерева“ остварили су још један велики успех на јуниорском Првенству Србије, које је одржано за викенд, на ваздушном стрелишту у Спортском центру „Чаир“ у Нишу. У дисциплини ваздушни пиштољ наша екипа је одбранила прошле године освојену титулу вицешампиона са 1.602 круга, 51 више него лане. У екипи су били Душан Бојић, Петар Костић и Алекса Николић. Екипну титулу шампиона освојио је Стрељачки клуб „Академац“ из Београда са 1.614 кругова, а бронзану СК „Алекса Дејовић“ из Ужица са 1.600 кругова. Бојић се са 551 кругом као други пласирао у финале у коме је водио од самог почетка до пред сам крај. После 22 хица у финалу Владимир Ћурчин из „Академца“ је стигао Бојићеву предност и изједначени су ушли у борбу за златну медаљу. После 23. хица Ћурчин је погодио 10,4 и преузео вођство, јер је наш стрелац погодио 8,6. Бојић је имао шансу у последњем хицу када је Ћурчин погодио 8,5 али његових 9,0 нису били довољни за освајање титуле државног првака.
Петар Костић је био тринаести са 526 кругова, а Алекса Николић петнаести са 525 кругова, у конкуренцији 31 јуниора.
У такмичењу микс тимова ваздушном пушком Анђела Радојичић и Лазар Суботић су заузели четврто место. Наш млади тим у борби за бронзану медаљу изгубио је од екипе Стрељачке дружине „Нови Сад 1790“ 2, Лора Мартинов и Петар Ердеи, са апсолутних 16:0. У мечу за златну медаљу тим СК „Чика Мата“ Крагујевац 1, прошлогодишњи прваци Теодора Вукојевић и Марко Ивановић, у доста неизвеснијој борби победио је тим „Нови Сад 1790“ 1, Марију Коларевић и Душана Стојадиновића са 16:12.
У дисциплини стандардна ваздушна пушка наша екипа јуниорки није остварила пласман, јер Ивона Бојић, из здравствених разлога, није могла да заврши свој меч. Наталија Тасић је била 20. са 610,8 кругова, а Анђела Радојичић 22. са 609,7 кругова у најбројнијој конкуренцији 54 јуниорке. У категорији јуниора наступио је само Лазар Суботић, који се са 598,1 круг пласирао на 17. место у конкуренцији 31 јуниора.
Душан Бојић и Катарина Миловановић, прошлогодишњи освајачи бронзане медаље, у микс тиму ваздушним пиштољем такмичење су завршили у првом делу квалификација на деветом месту. Такмичило се 11 тимова.
Следеће такмичење за стрелце „Смедерева“, из календара Стрељачког савеза Србије, је већ овог викенда, 20. и 21. фебруара, поново у Нишу, где ће се сада одржати сениорско Првенство Србије у А програму. Наша дружина биће ослабљена за наступ Вељка Илића у дисциплини ваздушна пушка појединачно и у микс тиму, јер наш стрелац има обавезе на факултету. Појединачно и екипно у овој дисциплини наступиће Наталија Тасић, Анђела Радојичић и Ивона Бојић, а само појединачно и у миксу у дисциплини ваздушни пиштољ Ана Алентијев и Душан Бојић.

СДН

Comments are closed.