СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋ ШЕСТИ, ИЛИЋ ОСМИ

Два финала и једно девето место – укратко је учинак младих смедеревских стрелаца на првом од два најјача домаћа такмичења ваздушним оружјем, Финалу купа Србије за јуниоре и сениоре, саопштила је Стрељачка дружина Смедерево.

Смедеревски стрелци на Финалу Купа Србије у А програму, које је одржано протеклог викенда на ваздушном стрелишту у Новом Саду, остварили су добре резултате у квалификацијама, али на жалост, не и у финалу, када се треба стићи до медаље. Изузев Анђеле Радојичић, која је стандардном ваздушном пушком, у категорији јуноиорки, са 616,0 кругова, заузела прво место испод црте за улаз у финале где се такмичи 8 најбољих из квалификација. Недостајала су јој 0,4 круга за прилику да се бори за медаљу у финалу.
У дисциплини ваздушни пиштољ Душан Бојић је са 550 кругова у квалификацијама заузео прво место у категорији јуниора. После 16 хитаца у финалу недостојао му је 0,1 круг за останак међу пет најбољих. Тако је ово такмичење завршио на шестом месту.
Вељко Илић је у квалификацијама стандардном ваздушном пушком, у категорији сениора, заузео пето место са 620,5 кругова. У веома јаком финалу, две деветке и понеки слаб центар, лишили су га даље борбе за медаљу, тачно на половини финала. После 12 хитаца, први је напустио финале и заузео осмо место.
Чак и ако се узме у обзир да је реч о веома младим стрелцима, Радојичић је кадеткиња а Бојић млађи јунор, док је Илићу ово прва сениорска сезона, остаје жал за медаљом или бар још једним финалом.
Мушке екипе Стрељачке дружине „Смедерево“ у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, иако пласиране за ово такмичење, нису учествовале из објективних разлога.
Викенд пред нема је без такмичења за стрелце нашег клуба, који се активно припремају за наступ на Првенству Србије ваздушним оружјем за јуниоре, које ће се одржати 13. и 14. фебруара, као и прошле године, у Нишу. Недељу дана касније на истом месту је и државно првенство за сениоре.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.