STRELJAŠTVO: BOJIĆU BRONZA NA TROFEJU BEOGRADA

Dušan Bojić, strelac „Smedereva“ osvojio je bronzanu medalju na Trofeju Beograda u disciplini vazdušni pištolj, juniori. Odlične rezultate u trećem kolu Kupa Srbije u disciplini vazdušna puška u kategoriji juniora postigli su Anđela Radojičić i Veljko Ilić u kategoriji seniora. Svo troje su se plasirali u finale Kupa Srbije, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo.

-Strelci „Smedereva“ ovu neobičnu godinu završavaju medaljom. Na Trofeju Beograda, prošle nedelje, sa rezultatom od 543 kruga, Dušan Bojić, osvojio je bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj juniori. Pobedio je Nemanja Mitrović, iz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 550 krugova, a srebro je pripalo Damjanu Miladinoviću iz SK „Jagodina 92“ sa 545 krugova. Takmičilo se devet juniora.
Na istom takmičenju u disciplini vazdušna puška u kategoriji juniorki naša Anđela Radojičić je bila deseta sa 620,3 kruga, a u kategoriji juniora u istoj disciplini Veljko Ilić je bio trinaesti sa 613,6 krugova. Takmičilo se trideset i dve juniorke i devetnaest juniora.
Dan ranije u subotu na na trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u A programu, Dušan Bojić se sa istim rezultatom plasirao na četvrto mesto. Druga dvojica naših strelaca vazdušnim pištoljem plasirali su se na šesnaesto mesto Petar Kostić sa 497 krugova i osamnaesto Luka Milivojević sa 479 krugova. Ekipno Streljačka družina „Smederevo“ sa 1.519 krugova bila je sedma. Dušan Bojić i ekipa „Smedereva“ plasirali su se za finale kupa Srbije, koje će se oržati prvog vikenda u januaru sledeće godine. Pojedinačno se takmičilo 23 juniora, a ekipno 9 timova.
Osvajanjem šestog mesta sa odličnih 622,2 kruga u disciplini vazdušna puška i Anđela Radojičić je obezbedila plasman u finale Kupa u kategoriji juniorki. Ivona Bojić u istoj disciplini bila je trideset i sedma juniorka sa 584,8 krugova. Istim oružjem Veljko Ilić je u kategoriji seniora bio osmi sa 620,0 krugova i takođe, obezbedio učešće na finalnom turniru. U kategoriji juniora vazdušnom puškom Lazar Subotić je bio četrnaesti sa 594,1 krugom. Takmičilo se četrdeset i četiri juniorke i dvadesetdevet juniora.
Sezona 2020/2021. nastavlja se u Smederevu 16. januara kada će se održati prvo kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u kategorijama pionira/piniorki, kadeta/kadetkinja i mlađih juniora/mlađih juniorki – navode u Sreljačkoj družini Smederevo.

SDN

foto: SD Smederevo

Comments are closed.