ДОСАДАШЊИ РЕЗУЛТАТИ ЗЗЈЗ: У СМЕДЕРЕВУ ЈОШ 17 ПОЗИТИВНИХ, У ПОДУНАВЉУ 128 НОВИНФИЦИРАНИХ

Према пристиглим резултатима Завода за јавно здравље у Пожаревцу овог пре поднева, за последња 24 сата, укључујући и бројке од четвртка после подне, у Подунавском округу регистровано је још 128 нових случајева инфекције новим корона вирусом и то у Смедереву 17, у Смедеревској Паланци 25, а у Великој Плани 86.
За очекивати је да током дана ове бројке буду промењене, с обзиром на то да последњих неколико дана Завод за јавно здравље пресек прави два пута у току дана, па се и у поподневним часовима саопштавају пристигли резултати тестираних узорака.
Иначе, према саопштењу Подунавског управног округа, у смедеревској ковид амбуланти је у четвртак обављено 368 прегледа, а од тог броја било је 125 позитивних суграђана. Заражено је, како је наведено, 40 здравствених радника, од чега у нашој болници 36. Свих 160 кревета на ковид одељењима је заузето, 14 људи је на респираторима.
У Великој Плани било је 120 прегледа, а позитивно је 10 здравствених радника. У овој општини отвара се још једна ковид амбуланта.
Смедеревска Паланка је имала 120 прегледа дневно, од чега 12 позитивних и, 6 лица је на респираторима. У Смедеревској Паланци регистровано је 12 позитивних здравствених радника.
Ј.В.

Comments are closed.