CZK: OTVARANJE IZLOŽBE LIKOVNE KOLONIJE GRAFIKA

Svečano otvaranje izložbe grafika nastalih na tradicionalnoj likovnoj koloniji „Grafika“ biće održano u sredu, 4. novembra, u Galeriji Centra za kulturu Smederevo,  sa početkom u 19 časova, najavljuju iz ove ustanove.

-Aktuelna situacija vezana epidemiju virusa Kovid- 19 svakako nije zaobišla ni polje kultrunih aktivnosti, pa ni Likovnu koloniju Grafika. Zbog specifičnih okolnosti morali smo da se prilagodimo i modifikujemo kocepciju kolonije, tako da ove godine ona nije imala status međunarodne, jer umetnici iz inostranstva nisu bili u mogućnosti da učestvuju. U radu kolonije učestvovali su  samo stvaraoci iz Srbije i to osam umetnika – Filip Stamenković iz Leskovca, Biserka Petrović iz Pančeva, Suzana Dželatović iz Ćuprije, Bojana Torlak, Vesna Džakić i Danica Tešić iz Beograda, a svoja dela na koloniji je stvaralo i  dvoje umetnika iz Smedereva, Nemanja Arsić i Jelena Vukajlović. Ove godine gosti izlagači su takođe likovni umetnici iz Smedereva, Aleksandar Lazar i Katarina Stamenković – navode organizatori i domaćini kolonije.

Učesnici koloniji su svoja dela stvarali u različitim tehnikama grafike, putem kojih su realizovali svoje ideje. Tematike su različite, od figuracije preko inspiracije Smederevom, do same apstrakcije. U galeriji će biti izloženo devetnaest  grafika.

Organizatori podsećaju na lepu tradiciju da će prisutni u publici na otvaranju izložbe imati priliku da, kao i svake godine, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj Centar za kulturu Smederevo poklanja tri grafike, nastale u radu kolonija koje su ranije održane.

Ulaz je slobodan, a izložba će biti otvorena do 30 novembra.

SDN

foto: CZK

 

 

Comments are closed.